Uue kaupluse ehituse vastu on protestikirja kirjutanud Saka Kaubanduse AS ning kümme linnakodanikku, kirjutab Võrumaa Teataja.

Linnavolikogu otsustas eelmise nädala istungil juhinduda majanduskomisjoni otsusest ning lükkas edasi Räpina maantee 4 ja 6 detailplaneeringu kinnitamise. Detailplaneeringu kinnitamisest sõltub, kas krundile hakatakse ostukeskust ehitama või mitte.

“Minu jaoks täiesti arusaamatu otsus,” ütles Kesko Foods arendusjuht Aldo Dapon. Tema sõnul pole volikogu otsuse edasilükkamisel mingit põhjust, kuna nii linnavalitsus kui ettevõte on ajanud asju seadust järgides.

Volikogu majanduskomisjon sai kaks protestikirja kätte 15. mail, mil pidas oma istungit, 15. mail. Ühe neist on kirjutanud Räpina mnt alguses asuvat Nooruse kaubakeskust omava Saka Kaubanduse ASi juhatuse esimees Erki Saarman ning teise kümme linnakodanikku.

Saarman kirjutab, et ei saa nõustuda algatatud detailplaneeringuga, kuna 1974. aasta generaalplaani järgi on tegemist väikeelamumaa, mitte ärimaaga. Krundi muutmine ärimaaks kaotab teiste elamuomanike privaatsuse ja rahu.

Linnakodanikud viitavad samuti varasemale generaalplaneeringule, mille kohaselt on Räpina maantee 4 ja 6 sihtotstarve väikeelamumaa.

Nad soovitavad kavandatava Säästumarketi ehitada Jüri ja Luha tänava ristmikuga külgnevale alale, mida samuti äripiirkonnaks planeeritakse.

Dapon hajutab inimeste kartusi. “Väidan, et liikluse olukord Räpina mnt alguses on väga hea.” Liikluse võimalik tihenemine ei saa tema sõnul olla põhjuseks, et alustada Säästumarketile teise asukoha otsimist Võrus.

Ta lisas, et ettevõte on juba teinud investeeringuid, ehitades poole miljoni krooni eest välja soojatrassi.

Juhul, kui linnavolikogu otsustab jätta detailplaneeringu kinnitamata, tuleb linnal seda otsust Daponi sõnul ka kohtule põhjendada. “Kehtestamata jätmine on põhjendamatu,” ütles ta.