Uues kaupluses on 8000 ruutmeetrit müügipinda ja mille kaubavalik ulatub 20 000 tooteni.

K-rauta Eesti kauplusteketi omanikfirma Rautakesko ASi juhatuse esimehe Peeter Raudsepa sõnul on K-rauta kaubamärgi kasutuselevõtuga kaasnevate muudatuste eesmärgiks suurendada kaubavalikut, parandada kauba ning teeninduse kvaliteeti ning hoida hinnad suurele rahvusvahelisele kauplusteketile omaselt võimalikult madalad. “K-rauta toob kaasa tasemetõusu, kusjuures arvestame sellega, et võistleme mitte ainult teiste ehituskaupade müüjatega, vaid kõigi Eesti teenindusliidritega,” märkis ta.

Rautakesko laienemisplaanidest Eestis rääkides märkis Raudsepp, et ettevõte on jõudnud stabiilse arengu faasi ning kiiret laienemist oodata ei ole. Lähiaastatel on siiski plaan paar K-rauta kauplust Eestisse juurde ehitada – üks Tallinnasse ja teine Kirde-Eestisse. “Kui praegu on K-rauta turuosa Eestis hinnanguliselt 20%, siis paari aasta jooksul tahame seda suurendada 30 protsendini,” rääkis Raudsepp.

K-rautal on Eestis praegu kolm kauplust: kaks kauplust Tallinnas – uhiuus Haaberstis ja teine Lasnamäel – ning kolmas Tartus. Senise Ehitusmaailma Pärnu kaupluse kohale ehitatakse lähiajal uus K-rauta kontseptsioonikauplus, mis avatakse 2003. aasta kevadel. Tähetorni Ehitusmaailmast saab Rautakesko ASi kauplus-ladu ning logistika- ja äriteeninduskeskus.

“Lähiaja suuremaks väljakutseks ongi kauplustevõrgu uuendamine ning uute klientide leidmine. Kliendibaasi laiendamiseks uuendame ka oma püsikliendiprogrammi,“ selgitas Raudsepp. “Seoses üldise 10%-lise hinnalangusega kaob ära senine hinnasoodustus püsiklientidele – soodsamad hinnad kehtivad kõikidele kaupluse külastajatele, püsikliendi kaardi omanikud hakkavad aga saama tasuta lisateenuseid ja soodsa hinnaga eripakkumisi.”

K-rauta kliendikaart hakkab maksma 100 krooni. Kõik Ehitusmaailma kliendikaardi omanikud saavad selle alates 2. augustist kuni käesoleva aasta lõpuni K-rauta kliendikaardi vastu ümber vahetada tasuta. Ehitusmaailma kliendikaart kehtib aasta lõpuni, sama kaua laienevad sellele ka kõik uue kaardi soodustused.

K-rauta kliendikaart annab eraisikutele järgmisi soodustusi: 10 000 kroonise ostu puhul tasuta transport linna piires, üle 25 000 kroonise materjalide eelarvega projekti puhul tasuta materjalide eelarve ning kokkuleppelised erisoodustused. Kõigile kliendikaardi omanikele kehtib ka ostupreemiate süsteem ning neile tehakse K-rauta kauplustes regulaarselt soodushindadega eripakkumisi.

2000. aasta maikuust on endine AS Fanaal ja nüüdne Rautakesko AS osa Soome kaubandus- ja logistikakontsernist Kesko Oy. Kesko kontserni kuuluvad ehitusmaterjalide müügiga tegelevad ettevõtted kannavad nii Soomes, Rootsis kui Lätis nime Rautakesko ning tegutsevad K-rauta kaubamärgi all.

Tänase seisuga tegutseb K-rauta nime all Soomes 46 kauplust, Rootsis 11, Eestis kolm ja Lätis üks kauplus. Leedus on Rautakesko Oy sõlminud eellepingu Leedu ja kogu Baltikumi suurima ehituskauplusteketi Senukai aktsiate ostuks ning peagi võib K-rauta kaubamärki näha ka sellel turul.