Ingvesi sõnul on Balti riikidest lähtuv mõju Rootsi majandusele ja pangandussüsteemile „kontrollitav,“ vahendas Bloomberg.
"Balti riigid ei kujuta Rootsi majandusele tõelist ähvardust, sest need on majanduslikus mõttes väikesed," märkis Ingves.
Balti riikides tegutsevad aga Rootsi panganduskontsernid Swedbank AB ja SEB AB, mis on seoses finantskriisiga pidanud leppima krediidikahjudega.
Ingves arvas omakorda, et Balti riikides tegutsemine hõlmab Rootsi panganduskontsernide tegevuse kogumahust vaid „väikest kõrvalosa.“
Majanduskriis on kõige viletsamini mõjutanud Lätit, mis on pidanud paluma rahvusvahelist finantsabi. Leedu ja Eesti üritavad kõigest hingest täita Maastrichti kriteeriumeid, et liituda järgmisel kümnendil euroga.
Rootsi rahandusminister Anders Borg tõdes eelmisel nädalal, et Rootsi majandusele kujutavad kõige tõsisemat ohtu Balti riigid, kuna selles regioonis tegutsevad Rootsi panganduskontsernid.
"Balti riigid on kõige tõsisem oht," märkis Borg.
Borg nentis, et majanduskriisi süvenemine Balti riikides võib mõjutada kogu Põhjamaade regiooni.
Aastaid heaoluühiskonna hüvesid nautinud Rootsi on sattunud tõsisesse majanduskriisi ja riigi SKP võib väheneda tänavu 5,2 protsenti. Keskpank on suurendanud pankadele antavate laenude hulka 363 miljoni Rootsi krooni võrra.
Ingves lootis septembris, et Rootsi majandus asub peatselt tõusuteele, kuid praegu polnud ta enam nii optimistlik.
"Kuigi ma ütlesin septembris, et kasv võib selles tähenduses tulla aeglane, mida te peate normaalseteks tingimusteks, siis me pole sinna veel jõudnud," lisas ta.