Kroon lastakse vabaks alates järgmisest esmaspäevast, 9. aprillist ning fikseeritakse uuesti kursiga kell 00.00 ööl vastu 16. aprilli.

„Ega meil ju muud viisi teada saada ei ole, milline väärtus kroonil hetkel on,” kommenteeris keskpanga president Vahur Kraft Eesti Päevaleht Online`ile. „Ütleme nii, et majandusteadlased võivad rääkida, mida nad tahavad, tegelik elu näitab, kuidas asjad tegelikult ka on. Aur tuleb igal juhul välja lasta.”

Vaadates ülekuumenevat majandussituatsiooni oli Krafti sõnul tegu ainuõige otsusega. „Sekkuda tuli kohe ning see oli kõige ausam viis,” rääkis Kraft.

„IMF (rahvusvahelinte valuutafond - toim) oli igati selle otsuse poolt, võib öelda, et see ettepanek tuligi pigem neilt,” rääkis Kraft, kelle sõnul pärinevad sarnased positiivsed näited Djiboutist ja Eestile lähemal asuvast St Portago & Mohiitost. Peale uue rahakurssi kinnitamist suurenes neis riikides ekspordi kasvu vähenemine ning võib öelda, et lausa plahvatuslikult vähenes samaaegselt majandusriskide likviidsuse likvideerimine.

Küsimusele, kas Kraftil on ka mõni optsioon juba varuks, vastas Kraft, et ta ei ole sellele veel mõelnud.

Pankur Indrek Neivelt ütles, et talle on keskpanga tegevuskäik veidi üllatav.

„Ma ei teagi, kuidas viisaka inimesena selle kohta midagi öelda,” oli Neivelt kimpus. „Selge see, et raha nüüdisväärtuse teooria peab pärast taolist sammu kindlasti paika.”