Kattai märkis, et keskmise brutopalga kasv on jätkuvalt 7 protsendi läheduses ning selged märgid palgakasvu pidurdumisest puuduvad. Seetõttu on kodumaine hinnasurve tema sõnul suhteliselt tugev.

Tööjõukulude suurenemise mõju avaldub Kattai sõnul kõige vahetumalt teenuste hindades, mis tõusid märtsis aastavõrdluses 1,1 protsenti. Nagu ka varasematel kuudel, pidurdas teenuste inflatsiooni sideteenuste odavnemine, ilma milleta küündinuks teenuste hinnatõus 3,2 protsendini.

Inflatsiooni aeglustumise põhjuseks on Kattai kinnitusel muu hulgas ka see, et administratiivne hinnatõus on tänavu olnud väiksem kui mitmel varasemal aastal. „Kuigi alkoholi- ja tubakatooted kallinevad pidevalt kõrgemate aktsiisimäärade tõttu, on tasuta teenustel (kõrgharidusel) siiski tasakaalustav mõju,“ märkis ta.

Administratiivselt reguleeritud hindadest odavnes märtsis aastataguse ajaga võrreldes enim soojusenergia.

Statistikaameti andmetel aeglustus Eesti inflatsioon aastavõrdluses märtsis 0,2 protsendini. Veebruariga võrreldes tõusis hinnatase 0,3 protsenti. Euroalal pidurdus ühtlustatud tarbijahindade inflatsioon esialgse hinnangu kohaselt 0,7 protsendilt 0,5 protsendini.