Tallinna linnavolikogu otsustas eile koalitsiooni häältega, et Tallinna Turgude munitsipaalettevõtte vara ehk keskturgu ei erastata ühelegi erastamiskonkursil osalenud firmadest.

Linnavolikogu tunnistas möödunud augustis korraldatud erastamiskonkursi ebaõnnestunuks sobivate pakkumiste puudumise tõttu 33 poolthäälega, vastu olid Reformierakonna ning Paremerakondade ja Mõõdukate fraktsioon 14 häälega. Sama otsusega võttis volikogu keskturu munitsipaalvara erastamisprogrammist üldse välja.

Enne otsuse hääletamist kukkus hääletusel läbi Reformierakonna fraktsiooni muudatusettepanek sõlmida turu ostu-müügi leping ühega kahest konkursisõelale jäänud firmast.

Linnavolikogu eelmine koosseis üritas valida keskturu direktori Mati Kebina firma NT Kaubanduse AS ja Tiiu Silvese firma AS Langren pakkumise vahel, kuid ei suutnud otsustada.

Eile põhjendas volikogu linnavarakomisjoni esimees Liina Tõnisson konkursi ebaõnnestunuks tunnistamist vahepeal muutunud asjaoludega. Konkursi vastu protestivad ala õigusjärgsed maaomanikud, Mati Kebina firma garantiikiri on jõudnud aeguda, volikogu on vahepeal otsustanud, et ilma maata linna vara ei müüda. Opositsiooni peamine vastuargument oli, et pakkumised vastasid konkursi tingimustele ning poolel teel mängureegleid ei muudeta.

MARIKA MILVE