“Praegune Keskturu maa-ala jagatakse kaheks krundiks, millest Lastekodu tänava äärne krunt on planeeritud kasutamiseks turukaubanduse jaoks ning sinna on planeeritud avatud turu asemel maksimaalselt kahekorruseline turuhoone,” selgitas detailplaneeringu autor Illi Plats firmast Tondi Üks Eesti Päevalehele.

Keskturu direktor Margus Kuustik ütleb, et suurt ehitamist nagu ei plaanitagi. Keskturg taotles linnalt detailplaneeringu kaudu ümberregistreerimist kaubanduskeskuseks, et saada paremaid võimalusi alkoholi ja tubakaga kauplemiseks.

“Meie eesmärk on turg kaubanduskeskuseks ümber registreerida, kuna turul on alkoholi ja tubakaga kauplemine piiratud,” ütles Kuustik.

“Remonti teeme, aga mingit suurt juurdeehitust ei tule ja inimeste jaoks sisuliselt midagi ei muutu,” ütles Kuustik.

Plats põhjendab avaturu kadumist asjaoluga, et kinnine turg on piirkonda sobivam, kuna Eesti kliima on suuremal osal aastast avalettide ääres kauplemiseks ebasoodne.

Platsi sõnutsi on Mardi tänava poolsele krundile plaanis rajada tööstuskaupadele orienteeritud kaubanduskeskus. Mardi tänava poolsele kaubanduskeskuse krundile on plaanis jätta ka mõned kauplus-laod hulgimüügi organiseerimiseks.

Kesklinna halduskogu hakkab Keskturu ja selle lähiümbruse detailplaneeringut arutama tänasel koosolekul. Linlaste esindajad ei ole päri Keskturu kavaga muuta ümberkaudsed tänavad parklateks ja nõuavad parkimismaja ehitamist.