“Minu hoiatus saarlastele – kontrollige meeste tausta, enne kui neid tööle palkate,” ütles PÜ Kevili juht Marek Linnutaja Saarte Häälele, rõhutades, et eriti tähelepanelikult tuleks uurida nende meeste tausta, kes on tulnud mujalt ettevõtetest, kus nad on juhina saanud end näidata lühikest aega.

Linnutaja sõnul imestas terve Kevili nõukogu, kui nad said ajakirjandusest teada, et Ösel Fishi tegevjuhina hakkas Nasval tööle Hanno Niinepuu, mees, keda Kevili nõukogu vaid aastapäevad tagasi umbusaldas. Linnutaja sõnul käivad nad praegu endise juhi Niinepuuga kohut, sest väidetavalt ei kasutanud Niinepuu ettevõtte raha kõige õigemini.

“Fakt on see, et Kevili raha kantis ta ilma nõukogu otsuseta suurtes summades ühe programmi jaoks, mis ei olnud nõukogu ja juhtkonna tasandil heaks kiidetud,” selgitas Linnutaja, lisades, et just seetõttu on nad ka kohtutee ette võtnud. Linnutaja väidete kohaselt on Niinepuu sarnaselt käitunud nii muna- kui ka pastatoodetega tegelevais firmades.

“Praegusel hetkel on Kevili temaga kohtus, hagi tema vastu on vanas rahas üle neljasaja tuhande krooni,” lisas Marek Linnutaja, kelle sõnul kasutas Niinepuu firmasid Scandinavian Consulting ja Viiking Reklaam.