„Kia Auto vastvalitud nõukogu esimene strateegiline otsus kaasaegsete autokeskuste rajamisest Baltimaade pealinnadesse toetab Kaubamaja kontserni edasisi plaane,” ütles Kia Auto ASi nõukogu esimees Jüri Käo.

Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimehe Raul Puusepa sõnul alustab Kaubamaja kontsern autodest esmalt Kiade müüki, kus aasta-alguse uudiseks on Kia cee´di turuletulek – tegemist on mudeliga, millele antakse esmakordselt Euroopas 7-aastane garantii. „Tallinna Kaubamaja kontsernil on kavas hakata tulevikus müüma ka teisi automarke, Kiale lisandub uusi nimesid,” lisas Puusepp.

15. jaanuaril toimunud KIA Auto AS-i nõukogu koosolekul valiti nõukogu esimeheks Jüri Käo. KIA Auto viieliikmeline nõukogu jätkab kooseisus: Jüri Käo, Andres Järving, Enn Kunila, Raul Puusepp ja Aarne Õllek. Ettevõtte juhatuses muudatusi ei toimunud.

Tallinna Kaubamaja AS omandas mullu detsembris 100%-se osaluse Kia Auto AS-is, mis on Kia Motorsi sõiduautode maaletooja Eestis, Lätis ja Leedus. Koos Kia Autoga sai Tallinna Kaubamaja ka 100%-lised osalused Ülemiste Autokeskus Eestis ning Kia Auto Leedus. Kia Autol on koos ülalmainitud ettevõtetega19 edasimüüjat, millest 8 on Eestis, 8 Leedus ja 3 Lätis.

KIA Auto 2006. aasta auditeerimata netokäive oli 355 miljonit krooni ning eelmisel aastal müüs ettevõte Balti riikides kokku 1248 uut autot.