Cee’did valmivad Slovakkias hiljuti rajatud Zilina tehases, mis saavutab täisvõimsuse juunikuuks.

„Kuigi olime uue Kia cee’di headuses kindlad ja müügiedu oli oodatud, on esimese kuu jooksul ületatud 100 auto piir ka meile väikeseks üllatuseks,” ütles Kia Auto Balti regiooni turundusjuht Kristel Kõrgmaa. „Tänu 7-aastasele garantiile, heale varustusele ja ilusale disainile on see turvaline Euroopas toodetud mudel võitnud meile uusi kliente ja kinnitanud Kia kui tõsiseltvõetava ja usaldusväärse automargi mainet. Müüdud sõidukite arv võiks olla suuremgi, kuid meie uus tehas Slovakkias ei tööta veel täiskoormusega – seetõttu ületab nõudmine hetkel pakkumise. Arusaadavalt eelistavad paljud inimesed autoostu eellepingu sõlmimisele sõidukit esmalt oma silmaga näha.”

„Zilina tehas saavutab oma täisvõimsuse hiljemalt juunikuuks,” lisas Kristel Kõrgmaa. „Seni teeme oma parima, et Kia cee’di hetkel ligi ühe kuu pikkusi ootejärjekordi lühendada ja tellitud lisakogused tehasest võimalikult kiiresti kätte saada.”

Vaatamata sellele, et Kia 1,4-liitrine mootor on võimsuse poolest võrdne enamike samast klassist autode 1,6-liitriste mootoritega, on esialgu valitsenud suurem huvi just 1,6-liitrise mootoriga cee’di vastu. Eraisikust ostjate seas on populaarsem bensiinimootor, ettevõtjate eelistus kaldub aga pigem 1,6-liitrise diiselmootoriga mudeli poole.

KIA Auto AS on maailma ühe kiiremini kasvava autotootja Kia Motorsi ametlik maaletooja Eestis, Lätis ja Leedus. Alates 1994. aastast tegutseval ettevõttel on tänaseks Balti riikides kokku 20 edasimüüjat. Möödunud aasta lõpust on Kia Auto AS Tallinna Kaubamaja 100%-line tütarettevõte. Kia Auto AS rajab Tallinna, Riiga ja Vilniusesse kaasaja nõuetele vastavad autode müügi- ja teeninduskeskused. Kia Motors Corporation on rajatud aastal 1944. 12 eri riigis asuvas 15 tehases toodetakse aastas kokku üle miljoni sõiduki, mida müüakse ja hooldatakse 190 eri riiki katva diilerivõrgustiku kaudu.