Maavalitsus otsis ühe riigihankega teenindajat liinile Kihnu-Pärnu-Kihnu ning teisega liinidele Kihnu-Munalaid-Kihnu ja Munalaid-Manilaid-Munalaid. Mõlemale hankele esitas pakkumise OÜ Kihnu Veeteed, teisele lisaks OÜ Kihnu Liin. Pakkumised tunnistati vastavateks, teatas Raadio Pärnu.

Kivimägi ütles raadiole, et otsuse tegemisel oli määrav ainult hind ja nüüdsest saab maavalitsus tellida saare ja mandri vahelisi reise odavamalt kui aasta eest. Otsust on võimalik kahe nädala jooksul vaidlustada, Kivimägi sõnul ei näe ta selleks põhjust.

Kihnu ja Pärnu ning Kihnu ja Munalaiu vahelistel liinidel on arvestuslik maht 200 reisi navigatsiooniperioodil ning Manilaiu liinil 18 reisi. OÜ Kihnu Veeteed asub liine teenindama 1.juunist ning leping kestab 2010. aasta lõpuni.

Kihnu Veeteed tegutseb juba praegu mõlemal liinil, kuna võitis 15. aprillil toimunud riigihankekonkursi vähempakkumise. Reisiparvlaev Amalie sõidab Kihnu ja Munalaiu vahel, Pärnu ja Kihnu vahel sõidab reisiparvlaev Reet.

Varasematel aastatel on Kihnu saare ja mandri vahel liikunud ainult OÜ Kihnu Liin praam Jõnn, mis tegi reise vaid Kihnu ja Munalaiu vahel. Otse Pärnusse pole varem Kihnu saarelt meritsi saanud.