Kihnu vallavanema Annely Akkermanni sõnul külastab Kihnut aastas 10 000 - 12 000 inimest, lisaks elab saarel aastaringselt üle 500 kohaliku elaniku.

"Kuna saar on üleriikliku turismi sihtkoht ja prügimajandus oli nii kohalike poodide kui loodushoiu seisukohast suur probleem, otsustas vald korraldada riigihanke moodsa pakendiautomaadi soetamiseks," kommenteeris Akkermann.

"Kihnu on väikesaar, kust parvlaevade regulaarsõitude hooaja lõppedes pole võimalik jäätmeid ära vedada, mis tähendab, et peame nelja kuu vältel prügi kohapeal koguma, seega otsustasime sellise tehnoloogia kasuks, mis vähendab oluliselt hoiustatava prügi mahtu," lisas Akkermann.

Seni vastutasid saarel taaravastuvõtu eest aastaringselt neli ja suvehooajal kokku viis kohalikku poodi. Uus taaraautomaat paigaldatakse spetsiaalselt ehitatud jäätmejaama, kus käideldakse ka teisi olmejäätmeid ja mida hakkavad tähistama poodide juurde seatavad viidad.

Riigihanke võitnud ja pakendiautomaadid paigaldanud Tomra Baltic OÜ juhatuse esimehe Eero Nõgene sõnul on sisse seatud automaat suure vastuvõtuvõimsusega uuendusliku lahendusega, mis pressib alumiiniumi ja plastiku kohe kokku, vähendades nii tööjõu kui ruumimahukust tagastatud taara hoiustamisel.

Kihnu on kolmas Eesti saar, kuhu on paigaldatud kaasaegne taaraautomaat.

Pakendiautomaadi sisseviimine on osa Kihnu valla 4-aastasest jäätmejaama rajamise projektist, millega alustati 2005. aastal. Jäätmejaam hõlmab nii segaolmejäätmete, pakenditaara kui ka biolagunevate jäätmete käsitlemist. Projekti kogumaksumus on 4,3 miljonit krooni.