Veeteede Amet kuulutas 27. augustil 2012. a välja riigihanke ühe jääklassiga teraskorpusega reisiparvlaeva soetamiseks võimalusega tellida samadel tingimustel ka teine ja kolmas laev.

Laevu hakatakse kasutama Eesti rannikumeres lähimereveoks Kihnu, Vormsi ja Sõru-Triigi liinil ning need on ette nähtud reisijate, autode ja lasti veoks mahutavusega kuni 32 sõiduautot või kaks veoautot. Autotekile on võimalik võtta 22 sõiduautot või 2 veoautot (ühe veoauto kaal 45 t, pikkus 16 m) ning hilisemal platvormteki paigaldamisel laevale lisaks 10 sõiduautot koos 2 veoautoga. Maksimaalne reisijate arv on 200 inimest. Laeva valmimise tähtaeg on 26 kuud pärast lepingu allkirjastamist.

Võimaliku lisatellimusena on hankijal õigus, kuid mitte kohustus osta teist ja kolmandat laeva samadel tingimustel. Hankija teeb täiendavate laevade ostmise otsuse 24 kalendrikuu jooksul pärast hankelepingu sõlmimist.

Laev peab olema heade sõidu- ja püstuvusomadustega ning sobiv sõiduks nimetatud piirkondades.

Projekti rahastatakse täies mahus Euroopa Regionaalarengu Fondist. Laeva ehitusmaksumus selgub pärast lepingu sõlmimist. Laevad tellitakse projekti „Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine“ raames.