Zara laienemise põhjus on Apranga OÜ tegevjuhi Külli Tuulbergi sõnul senine edukas müük Viru keskuses asuvas poes, mis avati 2004. aasta augustis.

Uues Zara kaupluses on kogupinda 1130 m2, millest müügisaal hõlmab 920 m2.

Viru keskuse omast erineb uus nii visiooni kui ka kujunduse poolest, mida asjaosalised praegu veel täpsemalt kommenteerid ei soovinud. Ainus, millest räägiti, on see, et Kristiine keskuse kauplusesse ei tule lasteriiete osakonda.

APB Apranga turundusdirektori Irma Marcinkiene sõnul käivad praegu ka suuremad läbirääkimised Zara ja Bershka kaubamärkide omaniku Inditex Groupiga, kuid täpsemalt ta edasisi laienemisplaane kommenteerida ei soovinud. Ta lisas vaid, et lähema paari aasta jooksul on kavas avada veel nii mõnigi uus pood juba olemas-olevatele moebrändidele.

Zara kaubamärk on esindatud 69 riigis 1027 kauplusega.

Samuti on Zarat haldaval

Apranga OÜ-l plaanis juba järgmise kuu alguses avada nooremale klientuurile suunatud Hispaania moebrändi Bershka esinduskauplus Rotermanni kaubakeskuses. Seal oleks neil pinda on 530 m2, millest müügipind moodustab 480 m2.

Oma kauplustes püüab Bershka pakkuda noortele klientidele veel midagi muud peale poodlemise. Seal on võimalus kuulata muusikat, lugeda ajakirju ning suhelda sõprade ja kaaslastega.


3 küsimust

Aigar Kallas

«Kasumi teenimine pole RMK jaoks omaette eesmärk»

•• Kas raiemahud riigimetsas jäävad samaks või kasvavad?

Ehkki puidu müük on RMK peamiseks tuluallikaks, ei ole kasumi teenimine omaette eesmärk. Metsa tuleb raiuda vastavalt vajadusele, et selle koosseis oleks metsa tervise seisukohalt optimaalne.

•• Kas puhkemajandus muutub edaspidi tasuliseks?

Minu poolt RMK nõukogule esitatud visioonis seda teemat ei olnud, seetõttu ei tea ma ka seisukohta. Pean loomulikuks, et puhketsoonid jääksid võimalikult suures ulatuses tasuta kättesaadavaks.

•• Kas on oodata muudatusi ulukite arvukuse piiramises?

Selle jaoks kehtib eraldi jahindusseadus. RMK suur maaomanik ja loomade arvukus teeb meilegi peavalu. Loodetavasti kaasatakse seaduseelnõu koostamisel ka meid edaspidi nõuandva poolena.