KIKi laenud on suunatud kohalike omavalitsuste ja nende vee-ettevõtete veemajandusprojektide arendamisele, teatas sihtasutus.

„Paljudel KIKist struktuuritoetuse saajatel on kallinenud hangete tõttu raskusi täiendava omafinantseeringu leidmisega. Lahenduseks on selle katmine laenu toel, mida toetuse saajad aktiivselt kasutavad. Veemajandussektoris on laenud olnud ülioluline instrument struktuuritoetuste rakendamiseks,“ ütles KIKi juhatuse liige Andrus Kimber.

Laenuvõtjad, kes on ühtlasi ka toetuse saajad, on oma kohustusi korrektselt täitnud ning kõik laenu tagasimaksevõimega seotud riskid edukalt maandanud. "Puuduvad ebatõenäoliselt laekuvad summad, kõik kohustused on täidetud tähtaegselt,“ ütles KIKi finantsjuht Tõnis Virovere.

KIKi keskkonnalaenude toode on planeeritud pikema tasuvusajaga keskkonnaprojektide arendamiseks. Klientidele pakutakse mitmekülgseid rahastamisvõimalusi – võimalust taotleda ja saada laenu projektide elluviimisel omafinantseeringu osa rahastamiseks täiendavalt KIKi keskkonnaprogrammist või välisabist antavale tagastamatule toetusele.