Suurima toetuse sai Kudjape prügila korrastamiseks Saaremaa Prügila OÜ summas 1,77 miljonit eurot, teatas keskkonnainvesteeringute keskus.

Lisaks said toetust Abja Vallavalitsus summas 0,398 miljonit eurot Viraku ja Mäekse prügilate korrastamiseks ning Vändra Vallavalitsus summas 0,153 miljonit eurot Kergu ja Kaisma prügilate korrastamiseks.

Saadud toetuse abil likvideeritakse Kergu ja Mäekse prügila. Teised toetust saanud nõuetele mittevastavad tavajäätmeprügilad korrastatakse: jäätmed koondatakse korrapärasesse kuhja, nõlvadele antakse vajalik kalle, rajatakse prügilagaasi kogumise kiht, vettpidav kiht sademevee imbumise vältimiseks prügikehandisse ning kattepinnase kiht haljastuse rajamiseks.

Toetust saanud prügilad on ühed viimased riigi 2008 – 2013 jäätmekavas loetletud nõuetele mittevastavatest tavajäätmeprügilatest, mis peavad olema korrastatud 16. juuliks 2013.

Mais 2000. aastal tegevust alustanud SA Keskkonnainvesteeringute Keskus on juhtiv keskkonnaabi ja -investeeringute suunaja.

KIK suunab keskkonnakasutusest laekuva raha keskkonnaprojektide arendamisse, täidab Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi keskkonnaprojektide rakendusüksuse ülesandeid ning rakendab rohelist investeerimisskeemi (CO2 kvoodi müük ja toetuste vahendamine). Ühtlasi on KIKist võimalik keskkonnaprojektide arendamiseks laenu taotleda.