Selle aasta septembris esitas ühe meediaväljaande ajakirjanik Lõuna ringkonnaprokuratuurile infomatsiooni ja dokumente, mis kajastasid AS-i Werol Tehased ja Eesti Energia AS-i vahelist katlamaja tehingut. Dokumentide esitaja viitas võimalikule pettusele Eesti Energia AS-i suhtes.

Esitatud dokumentides kajastatud andmete kontrollimiseks alustas prokuratuur kriminaalmenetluse, mille eesmärgiks oli välja selgitada, millised andmed võttis Eesti Energia AS aluseks AS-ile Werol Tehased kuuluva katlamaja väärtuse määramisel hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisel ning kas katlamaja väärtuse osas võis keegi esitada Eesti Energia AS-ile valeandmeid.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo.

Kriminaalmenetluse raames tehtud toimingute tulemusel on tuvastatud, et 2011. aasta jaanuaris AS-i Werol Tehased ja Eesti Energia AS-i vahel lepingu sõlmimisel võeti katlamaja seadmete väärtuse määramise aluseks objektiivsed andmed, sealhulgas oli nende hinna kindlakstegemiseks määratud ekspertiis.

Uurimise käigus kogutud tõendid kinnitasid, et Eesti Energia AS-ile ei esitatud mainitud lepingu sõlmimisel valeandmeid.

Kuna kuritegu ei ole tuvastatud, lõpetas politsei prokuratuuri loal kriminaalmenetluse.

Umbes kaks aastat tagasi tuli välja, kuidas toonane Eesti Energia nõukogu liige Rein Kilk kauples välja ligi viie miljoni eurose tehingu, millega riigifirma ostis Werolilt katlamaja ja ehitas sinna kõrvale elektrijaama. Postimees on kirjutanud, et Kilk lasi elektrijaamal Werolile külma ja sooja müüa, kuid arved jättis tasumata.

Tehingu ajal oli Kilk nii Weroli omanik kui Eesti Energia nõukogu liige. Eesti Energia nõukogust lahkus ta 2013. aastal.