Kim Kiyosaki arvates peaksid tänapäeval kõik inimesed olema seotud investeerimisega, sest alati on oht töötuks jääda ja investeeringute pealt on võimalik hästi teenida. Investeerima ei pea ainult aktsiatesse - tuleks vaid leida koht, mis tagab püsiva rahavoo. Kiyosaki toob näite oma meelisvaldkonnast - kinnisvarast. Kui inimene ostab maja, teeb selle korda ja müüb kasumlikult edasi, siis on tegu ühekordse kasumiga. Veel parem on see välja üürida, nõnda teenid pika aja peale sinna investeeritud kulud tasa ning tagad endale ja oma leibkonnale püsiva igakuise sissetuleku.

Kõige olulisem küsimus enne investeerimismaailma astumist on Kiyosaki hinnangul järgmine: „Mis on see põhjus, mis utsitab sind majanduslikult vabaks saama?" Majanduslik vabadus ei tähenda tema sõnul ühekordseid investeeringuid, vaid püsivat rahavoogu - see on passiivne sissetulek ehk raha teenimine samal ajal, kui sa ise aktiivselt tööd ei tee.

Inimesed peavad mõistma, et ka investeerimine on äri tegemine, mille eesmärgiks võib olla soov saada paremaks, õppida rohkem ärimaailma kohta või tagada endale püsiv sissetulek. Sõltumata eesmärgist on oluline see määratleda ja aeg-ajalt endale meelde tuletada, eriti raskematel hetkedel. Kui investeerimismaailma astumise eesmärk on selge, siis võib kasutada neid kolme nippi, mis aitavad edukaks saada.

1. Vii ennast selle valdkonnaga kurssi

Edu ei tule ilma teadmisteta. Kiyosaki soovitab teha palju kodutööd, et mõista, millesse sa oma raha ja aega investeerid ning mis saab sinu rahast pärast investeeringut. Paiguta raha alles siis, kui oled oma valikus täiesti kindel. Tänapäeval on mitmeid võimalusi teadmisi hankida: loe raamatuid, käi koolitustel, tutvu inimestega, kes tegelevad juba investeerimisega.

2. Alusta väikselt

Kui oled leidnud südamelähedase investeerimisvaldkonna, siis ära jää õppimisse kinni, vaid hakka tegutsema. Väikesed summad tähendavad ka väiksemat riski.

Kiyosaki jagab oma esimest kogemust: „Ma olin esimese kinnisvaraostu eel väga hirmul ja otsisin põhjendusi, miks ma ei peaks investeeringutega alustama ja seda hoonet ostma. Teadsin, et kui astun esimese sammu ja ostan selle, siis kaasneb sellega palju tööd. Aga kui ma ei osta seda, siis elangi edasi oma lihtsat ja keskpärast elu."

Kiyosaki selgitab, et midagi ei juhtu enne, kui asjad liikuma hakkavad. Kui tahad oma olukorda muuta, siis pead õpitud infot kasutama ja tegutsema. Inimlik on teha vigu, kuid mõttekam on teha neid väikesel skaalal, enne kui hakkad võtma suuremaid riske.

3. Püsi kodule lähedal

Lähedus kodule on oluline optimaalsuse saavutamiseks. Kui oled näiteks huvitatud kinnisvarasse investeerimisest, siis osta maja või korter, mis on su kodu lähedal, et saaksid sellele lihtsalt ja ilma suuremate kulutusteta ligi, kui seal on vaja asju ajada.

Äriturg on igal pool veidi erinev, seega vali investeerimisel ala, mille eripärasid sa juba tunned. Ka aktsiate puhul hoia silma peal valdkonnal, millega sul on tihe suhe. See tagab sinu pideva arengu ja edu, sest hingelähedaste asjadega on tunduvalt lihtsam kursis olla kui võõrast valdkonda tundma õppida.

Lõpetuseks soovitab Kim teha palju vigu ja seda nii kiiresti kui võimalik, sest vigadest õpitakse, nende najal kasvatakse ja saadakse paremaks. „Määratle enda jaoks investeerimise eesmärk, järgi neid nelja investeerimise rusikareeglit ning naudi finantsedukust," ütleb Kim Kiyosaki.

Kim Kiyosaki on kinnisvarainvestor, ettevõtja, rahvusvaheline esineja ja mitmete raamatute autor. Ta on Rich Womani brändi asutaja ja mis puudutab rahalist vabadust, pole ta jäänud lootma oma miljonärist mehele, Rich Dad brändi loojale Robet Kiyosakile.