Ühispanga Elukindlustus liidab Leks Elukindlustuse

Ühispanga Elukindlustus ostab 24 miljoni krooni eest Leks Elukindlustuse.

Seltside kliente ei tohiks liitumine negatiivselt mõjutada ja ühinemine neile lisakohustusi kaasa ei too, ütles Ühispanga Elukindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Ühispanga selts on tegutsenud vaid kaks kuud, Leks Elukindlustus aga juba alates 1995. aastast ja selle pikaajalistel klientidel on mitmeid soodustusi. "Väljaräägitud soodustused jäävad ka edaspidi kindlasti kehtima," kinnitas Holst.

Holsti sõnul lisandub klientidele mitu kindlustustoodet ning Leksi kliendid saavad teenuseid osta peale agentide ka Ühispanga kontorite kaudu.

Ühe lisakindlustusliigina tahab selts näiteks pakkuda kindlustusmaksete tasumisest vabastamise lisakindlustust ja on selle juba esitanud kindlustusinspektsioonile läbivaatamiseks.

"Mõlemad pooled on tehinguga rahul ja nüüd saame pühenduda varakindlustusele," kommenteeris tehingut Leks Kindlustuse juhatuse esimees Raul Kastan.

Kahe seltsi ühinemine saab plaanide kohaselt teoks alles novembris, mil ühinemiskanne kantakse äriregistrisse. Leping allkirjastatakse plaanide kohaselt järgmisel nädalal.

ÜHISPANGA ELUKINDLUSTUS:

Loomine:veebr 1999

Aktsiakapital:18 mln kr

Preemiad tänavu: 0,12 mln kr

Jõusolevaid lepinguid:201

LEKS ELUKINDLUSTUS:

Loomine:1995

Aktsiakapital:20 mln kr

Preemiad tänavu: 4,9 mln kr

Jõusolevaid lepinguid:4061