"Täna hommikul otsustas valitsus eraldada rahandusministeeriumile 20 miljonit krooni 26.-28. aprillini Tallinnas ja Jõhvis aset leidnud massiliste avaliku korra rikkumiste käigus tekitatud kahjude hüvitamiseks," ütles Ivari Padar."Mul on äärmiselt hea meel, et kindlustusseltsid on riigile oma kogemuste ja teadmistega appi tulemas. Usun, et see hõlbustab oluliselt hüvitiste taotluste läbivaatamist ja kahjude korrektset ja kiiret hüvitamist."

Rahandusministeeriumi teatel hüvitab riik valitsuse otsuse kohaselt üksnes otsese varalise kahju. Riik ei hüvita saamata jäänud tulu ega mittevaralist kahju.

Kahjude hüvitamise taotlemiseks peab kannatanu pöörduma politseisse, kust saab õiendi menetluse alustamise kohta. Õiend ning muud nõuet tõestavad dokumendid tuleb lisada taotlusele, mille blankett on saadaval nii kindlustusseltside esindustes kui rahandusministeeriumis. Dokumendid kahju hüvitamise taotlemiseks võib esitada nii kindlustusseltsidele kui ka rahandusministeeriumile.

Lähipäevil moodustab rahandusministeerium kahjuhüvitamiskomisjoni, kuhu kuuluvad nii rahandusministeeriumi, kindlustusseltside liidu kui siseministeeriumi või politseiameti esindajad. Komisjon hakkab seltside poolt kokku pandud materjalide alusel otsustama hüvitiste väljamaksmist.

"Kuigi kindlustusseltside töö hõlbustab oluliselt kogu hüvitiste väljamaksmise protsessi, paluksin siiski inimestelt mõistvat suhtumist ja kannatlikkust. Taotlusi on palju ning mitmed juhtumid on üsna keerukad, mistõttu võib alguses, kui kogu protseduur pole veel lõpuni paigas, olla küsimusi rohkem kui vastuseid," märkis Padar. "Loodame siiski et suudame lähiajal tagada sujuva töö ja jõuame peatselt ka esimeste väljamakseteni."

Kindlustusseltsid osutavad kahjukäsitlusteenust riigile tasuta, riik katab vajadusel vaid ekspertiiside läbiviimise kulud.

Koostööleppega on ühinenud kahjukindlustusseltsid: ERGO Kindlustus, Hansa Varakindlustus, If Eesti Kindlustus, Inges Kindlustus, QBE Kindlustus, Salva Kindlustus ja Seesam Rahvusvaheline Kindlustus.