Kokku analüüsiti ligi 2000 pöördumist arstiabi saamiseks 28 Euroopa riigis, mis on Vene turistide hulgas kõige populaarsemad. Eelmisel aastal külastas neid umbes 50 000 SOGAZ-i klienti. Keskmiselt vajas Euroopas arstiabi 3,8 protsenti Vene turistidest, vahendab väljaanne Strahhovanije Segodnja.

Saksamaal ja Eestis pöördus abi saamiseks arsti poole vaid 0,85 protsenti Vene turistidest.

Harva pöördusid Vene turistid arsti poole veel ka Serbias (1,19 protsenti), Tšehhis (1,30 protsenti), Belgias (1,30 protsenti), Slovakkias (1,44 protsenti), Ungaris (2,67 protsenti), Lätis (2,86 protsenti), Poolas (2,95 protsenti) ja Itaalias (2,98 protsenti).

„Meditsiiniabi poole pöördumise väike sagedus nimetatud riikides on paljuski tingitud reiside enda eesmärgist ja iseloomust. Enamik inimesi ei reisi sinna seikluste ega tugevate emotsioonide pärast, vaid rahuliku puhkuse jaoks või äriasjus. Tõenäosus saada trauma ekskursiooni ajal Tallinnas või Budapestis on loomulikult palju väiksem kui sõites vesijalgrattaga Kreekas või mäesuuskadega Austria Alpides,“ kommenteeris SOGAZ-i direktori asetäitja Olga Pak.