ASi Sampo Eesti Varakindlustuse kahjukäsitluse juhataja Eero Link ütles, et kuna neil pole veel põhimõttelist seisukohta, kas tegu on üldse kindlustusjuhtumiga, ei saa nad lõplikku otsust vastu võtta.

Viis aastat tegutsenud Mirco Bowlingu juhtaja Robert Mirzojevi sõnul käitub Sampo ettevõttevaenulikult. "Peame taastamiseks laenatud raha ju tagasi maksma," rääkis Mirzojev. "Kui me poleks bowling'u-saali kiiresti tööle pannud, oleksime kaotanud kliendibaasi ning see tähendab meelelahutusäris krahhi."

XSi bowling'u-saali haldaja AS Mirco Bowling taastas meelelahutuskoha neli kuud pärast tulekahju ning palus kindlustusvõtjal Sampol hüvitada taastamisse investeeritud umbes 6 miljonit krooni. XSi bowling'u-saali ja samas hoones asuva ööklubi põhiomanik on Hansa Liising.

Mirzojev pidas Sampo-poolset kahtlust, et äkki on põlengus bowling'u-saali omanike käsi mängus, absurdseks. "Peaksime olema põrunud, et paneme tule otsa ja siis ehitame oma jõududega kiiresti üles," ütles Mirzojev.

Mirzojevi sõnul peaks Sampo lepingu kohaselt kahe nädala jooksul pärast uurimise peatamist võtma vastu otsuse. "Nad pole kuude viisi öelnud ei ega jaa," kurtis Mirzojev. "Kui nad keelduksid kahjuhüvitise maksmisest, saaksime me vähemalt kohtusse pöörduda."

"Miks Sampo meie juhtumiga venitab, aga näiteks Muraste mõisa küsitava tulekahju korral maksis hüvitise kiiresti välja," küsis Mirzojev. Eesti Päevalehe andmeil maksis Sampo Eesti Varakindlustus Paldiski ekslinnapea Jaan Mölderi õele 2,8 miljonit krooni hüvitist, kuigi õnnetusjuhtumi ekspertiis polnud veel lõppenud. Hüvitise maksmise otsustas Sampo juhatuse esimees Olavi Laido, kes on Mölderi õe ülemuse onupoeg.

Meelelahutusärimehe Robert Mirzojevi juhtimisel tegutsevad bowling'u-saalid peale Tartu veel Tallinnas Pirital ja Rocca al Mares ning Pärnus. Mirzojevile kuulub AS Raidor, mis tegeleb ehitusega ning peab värvikauplust.