D.A.S. Õigusabikulude Kindlustus kogus tänavu esimesel poolaastal kindlustusmakseid rohkem kui 582 000 eurot, mis on 66% enam kui aasta varem. Kui 2011. aasta 2. kvartalis oli ettevõtte kindlustusportfell 835 000 eurot, siis tänavu juuni lõpuks oli portfelli maht kasvanud ligi 56% rohkem kui 1,3 miljoni euroni. Seltsile esitati 1. poolaastal 328 kahjunõuet, lahendamisel olevate juhtumite arv ulatus juuni lõpus 184-ni ning kliente nõustati õigusalastes küsimustes ligi 1400 korral.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi juhatuse liikme Maiko Kalveti sõnul oli suur osa kindlustusjuhtumitest 2. kvartalis seotud sõidukitega.

“Sellised vaidlused tekkisid nii kasutatud sõidukite soetamisel kui ka hilisemal remondil. Samuti oli inimestel varasemast rohkem erimeelsusi kahjukindlustusseltsiga, kes keeldusid hüvitise maksmisest või hindasid tekkinud kahju oodatust väiksemast,” selgitas Kalvet.

1928. aastal asutatud D.A.S. on Euroopa suurim õigusabi kindlustaja, mis tegutseb 16 Euroopa riigis. Eestis 2006. aasta novembris tegevust alustanud D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS pakub erinevate õigusabikulude kindlustamist, oma klientidele juriidilist nõustamist ning õiguslike huvide kaitsmist nii Eestis ja välismaal.

D.A.S. hüvitab klientidele advokaatide, tunnistajate ja kohtuekspertide tasud, riigilõivud, kohtuotsuse järgi väljamõistetud vastaspoole kohtukulu, reisikulu välismaistes kohtutes toimuvatele istungitele ja täitekulu ning tasub vajadusel kliendi eest ka kautsjoni. Eestis algavad õigusabikulude kindlustuse hinnad 5 eurost kuus.

Õigusabikulude kindlustusele spetsialiseerunud kindlustusgrupp D.A.S. kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis on Saksamaal üks suuremaid ning mille põhiaktsionär on maailma suurim edasikindlustuskontsern Munich Re. D.A.S. grupil on Euroopas enam kui 12 miljonit klienti, keda ettevõte aitab aastas keskmiselt miljoni kahjujuhtumi lahendamisel.