Kuigi nii EASi juht Alo Ivask kinnitab, et ameti mahapanekuks ei ole teda kuidagi survestatud ning EKRE-sse kuuluv väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo (kelle haldusalasse EAS kuulub) kiitis samuti Ivaskiga koostööd, annab Kingo nõunikuna töötav Viive Aasma hoopis teisi signaale.

Niisamuti tegi hiljuti Kingo ise kummalise avalduse kui EAS-i nõukogu liikmeid välja vahetas, öeldes, et „EASi on saatnud juba mõnda aega segased rahaasjad ja otsused, mis ei ole mõjunud hästi riigi sihtasutuse mainele".

PR-büroo Alfa-Omega omanik Viive Aasma käib aga alates eelmisest aastast EAS-iga kohut, et vaidlustada asutuse suhtekorraldushanget. Eile, pärast seda kui Ivask oma lahkumisest teatas, tegi Aasma sotsiaalmeediasse järgmise postituse:

"Kui mina käisin EAS juhile Ivaskile rääkimas oma korruptsioonikahtlustest tema valitsemisalast, siis ta käitus nii nagu nüüd ka Aaviksoo TalTech puhul - mätsis asja kinni, ega kutsunud majja sõltumatut uurimist. Minu teabepäringutele, et kas midagi majas uuriti ja mis selgus vastati paragrahvide keeles, et see pole minu asi. Häbi sellistele juhtidele, kes majasised kuriteod kinni mätsivad, peaasi, et asutuse "hea maine" ei kannataks."

Tekib küsimus, kas ministri nõunikuna peaks ikkagi töötama isik, kes on oma haldusala asutusega otseses konfliktis ning kas Ivask oli ikkagi sunnitud ameti maha panema?

Kommentaariks ütles Aasma Ärilehele vaid seda, et ministri nõunikuna tema EAS-i asjadega ei tegele. "Alo Ivask lahkus minu teada omal soovil. Ministril on temaga oma koostöö kogemus ja on tore, et see on positiivne. Igaks juhuks juhin tähelepanu detailile, et ma räägin korruptsiooni KAHTLUSEST," vastas Aasma. Kert Kingo omapoolset kommentaari ei andnud.

EAS jäi postitust kommenteerides napisõnaliseks, viidates Aasmaga käimasolevale kohtuasjale. Niisamuti kinnitati, et Ivask lahkub omal soovil ja läheb tööle erasektorisse.

Juuli algul vahetas Kingo välja EAS-i nõukogu liikmeid ning nõukogu juhiks sai ettevõtja, samuti EKRE-sse kuuluv Arvi Lossmann.