Ateena

Ateenat iseloomustab esmaklassilise büroopinna piiratud pakkumine. Nõudlust veavad uusi, hea asukohaga pindu otsivad pangad, farmaatsiaettevõtted ja teenusepakkujad.

Brüssel

Brüsselis on nõutud äärelinna büroopinnad, vakantsus kahaneb. Ühtlasi jääb vähemaks soodustusi, mida kinnisvaraomanikud üürnikele pakuvad. Südalinnas juhivad nõudlust pangad, kindlustusseltsid ja Euroopa Liidu asutused, kes hindavad ühistranspordi lähedust.

Bukarest

Bukaresti investoreid mõjutas 2007. aastal tugevalt intressimäärade tõus. Huvi fookuses on südalinna A-klassi projektid, kuigi kasvab nõudlus äärelinna büroopindade järele, kus paiknevad rahvusvaheliste firmade administratiivkorpused.

Budapest

Budapestis suureneb äärelinna büroopindade pakkumine. Paljud üürnikud kavatsevad kolida vanematelt pindadelt ajakohastesse A-klassi hoonetesse. Südalinnas moodustub luksuslike büroode turusegment.

Dublin

Dublinis võeti 2007. aastal kasutusele rekordhulk büroopinda, sama suurt näitajat oodatakse ka tänavu. Olemasolev ja ehitusjärgus pind peaks suutma nõudluse rahuldada. Kuigi endiselt on eelistatuim kesklinn, leiab heal tasemel büroopinna äärelinnas sellest ligi poole odavamalt.

Frankfurt

Frankfurdis püsib nõudlus A-klassi büroopinna järele, samal ajal suureneb ka selle pakkumine. Väga nõutavad on nii südalinnas kui ka mujal asetsevad ajakohased büroohooned.

Helsingi

Helsingis on suur nõudlus uue büroopinna järele, vanemad hooned renoveeritakse või muudetakse nende otstarvet.

Kiiev

Kuigi Kiievis on lähiaastatel valmimas märkimisväärne hulk uut büroopinda, ei ole defitsiidi leevenemist oodata enne 2010.–2011. aastat. Järjest kasvava nõudluse tõttu üürid tõusevad. Turul on kasvanud nii arendusprojektide maht kui ka üüritava pinna keskmine suurus.

Kopenhaagen

Kuigi Kopenhaageni büroohoonete vakantsus on äärmiselt väike, pole arendajad kuigi altid algatama uusi spekulatiivseid kinnisvaraprojekte ja üürihinnad kerkivad märgatavalt. Võimalused ajakohast büroopinda üürile võtta on piiratud. Südalinnas on pea võimatu leida suuremat büroopinda – iga keskse asukohaga pinna pärast käib tihe rebimine.

London

London City üüriturg on muljet avaldav, ometi puudub seal kvaliteetne pind, mille eest tipphinda küsida. Prognoosida võib hea kvaliteediga teisese asukohaga hoonete üürihinna tõusu. Laenukriis on nõudlust seni minimaalselt mõjutanud. Uue tippkvaliteediga büroopinna pakkumine Londoni Docklandsis on praegu viie aasta väikseim. Kvaliteetse toote defitsiidi tõttu lähevad turul hästi kaubaks ka hea asukohaga kasutatud pinnad. West Endis on kvaliteetsest pinnast äärmine nappus ja et uusi projekte arendatakse vähe, jätkavad üürihinnad taevalikesse kõrgustesse kerkimist.

Madrid

Madridis on valmimas mõned mahukad bürooarendusprojektid, ometi on südalinnas raske suuremat pinda leida. Tänu uuele infrastruktuurile, mis on taganud hea ligipääsu ja ühistranspordi, hakkab tekkima nõudlus ka väljaspool seda. Linna põhjaossa rajatud tippkvaliteediga projektidest on kujunenud uus bürooala.

Milano

Stabiilsel Milano turul on südalinnas suur nõudlus kvaliteetse büroopinna järele, kuid pakkumine puudub. Suurema büroopinna otsijal on valida ainult äärelinn.

Moskva

Moskvas võib kasvava nõudluse ja piiratud ehitusmahu taustal ennustada, et tippasukoha ja

-kvaliteediga büroode vakantsus jääb edaspidigi väheseks. Üürnikud võtavad endiselt üürile suuremaid pindu kui enda tarbeks vaja – et neid lühemaks ajaks allüürile anda või kindlustada end kolimiskulude vastu firma hilisema laienemise korral.

Oslo

Oslole on iseloomulik suur nõudlus, kuid ka proportsionaalselt kõrgemad ehitushinnad. Nõudluse kasvust võib rääkida vaid tippasukohtade puhul ja turg on hinnatundlikum kui kunagi varem.

Pariis

Kuigi ka 2007. aastal võeti Pariisi büroopindade turul käibesse märkimisväärne hulk pinda, jäi see siiski 14%-ga alla rekordilisele 2006. aastale. Nii südalinnas kui ka muudes ärirajoonides, näiteks Rive Gauche’is, on kvaliteetsest pinnast terav nappus. Üürihinnad on uute hoonete puhul kasvanud kümnendiku ja vanemate puhul 15% võrra. Vaatamata majanduslikule ebastabiilsusele ootab Pariis sellelt aastalt tugevat büroopindade turgu.

Peterburi

Peterburi büroopindade turusektorit iseloomustab kõrge kvaliteediga pinna järjest suurenev nõudlus ja jätkuv turu detsentraliseerumine. Uusi äripiirkondi ehitatakse väljapoole südalinna, arendatakse üha enam äriparke.

Rooma

Roomas arendatakse uusi büroopindu Eur Areas, mida paljud eelistavad tänu mugavale asukohale, ühistranspordile ja ehituskvaliteedile enamgi kui südalinna.

Stockholm

Stockholmis on tööhõive kasv ja kestev nõudlus hakanud vakantsust allapoole suruma. Südalinnas kogub hoogu arendustegevus, mis mõjutab negatiivselt vanemat büroopinda. Nõudlust veavad laienemisvõimalusi otsivad ettevõtted.

Varssavi

Varssavi kesklinnas on pakkumine minimaalne ja jääb selliseks veel vähemalt paariks aastaks. Rohkesti uut büroopinda lisandub linna edelaossa 2010. aastal. Selle tagajärjel peaksid hinnatundlikud üürnikud hakkama kesklinnast väljapoole kolima.