Kinnisvaramaakleri Rein Rahuoja sõnul on kortereid müüa praegu peaaegu võimatu, sest keegi ei taha osta. Ebakindlus tuleviku ees on teinud inimesed ettevaatlikuks, vahendab ETV24 "Aktuaalse kaamera" uudist.

"Millal hinnapõhi kätte jõuab, ei oska öelda. Nagu näitab maailmapraktika, siis kui ruutmeetri hind võrdub keskmise kuu palgaga antud asukohas. Lootusi, et nad enne aasta lõppu sinna jõuavad, küll ei ole. Võib-olla järgmisel aastal," arvas Rahuoja.

Hansapanga kinnisvaraosakonna juhataja Gren Noormets on kinnisvarahindade tulevikust rääkides optimistlikum, kuid ka tema ennustab, et kinnisvarahinnad jätkavad langemist. Noormetsa sõnul langevad eluasemete hinnad veel vähemalt kolm-neli kuud.

Kinnisvarahinnad hakkasid langema eelmise aasta teise kvartali lõpus. Selle aasta esimestel kuudel oli müük eriti tagasihoidlik, kuid märtsis oli märgata mõningast elavnemist.

Euroopa Keskpank otsustas eile jätta baasintressi muutmata. Hansapank on ennustanud aasta lõpuks kuue kuu Euribori langemist alla nelja protsendi. Kuid Noormetsa sõnul ei jälgi inimesed eluaseme ostmisel seda, mis hetkel intressimäär on, pigem otsustatakse ikka kinnisvara hinna järgi.