Kinnisvaraturg on aktiivne

Eesti kinnisvaraturul kauplemine on viimastel nädalatel olnud aktiivne; kinnisvarahinnad on püsinud suhteliselt stabiilsed.

Mendelson & Co grupijuht Margus Saar ütles, et kinnisvaraturul kauplemine on praegu aktiivne nii äripindade kui ka korterite osas.

Saar märkis, et paljud ettevõtted on viimasel ajal viinud kontorid kesklinnast välja. Kui ei ole tegemist väga spetsiifilise kauba või tegevusalaga, siis ei hoita ruume kesklinnas, märkis ta.

Saare sõnul on viimastel kuudel kinnisvara hinnad püsinud stabiilsena.

Ehitushinnaindeks kasvas 3,8 protsenti

Eesti ehitushinnaindeks kasvas statistikaameti andmeil kolmandas kvartalis teise kvartaliga võrreldes 3,8 protsenti. Möödunud aasta sama perioodiga võrreldes kasvas indeks 18,2 protsenti. Kõige rohkem on kolmandas kvartalis teise kvartaliga võrreldes kallinenud tööjõud - 6,0 protsenti. Materjal kallines 3,1 protsenti ning ehitusmasinad 2,5 protsenti. Tööstushoone indeks on kolmandas kvartalis kasvanud 4,4 protsenti, korruselamuindeks 4,2, eramu indeks 3,3 ning ametihoone indeks 3,3 protsenti.

Eesti Näitused plaanib uut halli

AS Eesti Näitused plaanib tuleval suvel ehitada uue, umbes 4000-ruutmeetrise messihalli. Eesti Näituste juhataja Igor Pihela ütles, et firma plaanib järgmisel suvel umbes 20 miljoni kroonist investeeringut, et ettevõtte infrastruktuuri turunõuetele vastavalt välja arendada.

Uue messihalli suuruse ja tüübi määravad Pihela sõnul Eesti Näituste varasemate messihallide struktuur ja insener-tehnilised võimalused. Praegu on Eesti Näitustel Pihela sõnul pinda umbes 8000 ruutmeetrit, erastamise ajal oli pinda 3700 ruutmeetrit.

Lähinädalatel edastab Eesti Näitused Tallinna Väärtpaberibörsi kaudu ka firma viimased auditeeritud majandustulemused. Esmaspäevast on firma aktsiatega võimalik kaubelda börsi vabaturul.

Tartu saab kesklinna uue kaubamaja

Tartu kesklinnas Rüütli tänaval valmis uus kaubamaja, mis avab uksed ametlikult kolmapäeval. Suurpoe hoone ümberehitamine algas suve alguses. Kaubamaja omava AS AT Rõiva omanik Vambola Tiik ütles, et firma rendib maja selle omanikult. Hoonet taastas AS Rostra. Kaubamajja tulevad Tiigi sõnul boutique-tüüpi poed. "Peame arvestama sellega, et kaubamaja juurde pole võimalik autoga sõita, seega tulevad müüki kaubad, mida saab käe otsas ära viia," ütles Tiik. Uude kaubamajja tuleb ligi 600 ruutmeetrit müügipinda.

Baltic News Service