Sadama-ala perspektiivseim

Lähitulevikus osutub ilmselt Tallinna kõige kõrgemate kinnisvarahindadega piirkonnaks sadama-ala, kuhu planeeritakse tulevase Tallinna "city" ehitamist, ütles Pindi Kinnisvara AS projektijuht Jaak Vende.

Vende sõnul ootab kinnisvaraturg Tallinna linnavalitsuse ja äriringkondade selget otsust sadama "city" piirkonna ja teiste piirkonnakeskuste arengu kohta, mis peaks avaldama survet teiste piirkondade renditaseme langusele.

Eestis üle 400 kinnisvarafirma

Tänase seisuga on Eestis registreeritud üle 400 kinnisvarafirma.

Pindi Kinnisvara AS hindamise ja analüüsi osakonna juhataja Rein Pütsepa hinnangul on Tallinnas umbes 100 kinnisvaravahendajat, Tartus 20 ja Pärnus 10 firmat.

Lisaks ametlikele kinnisvarafirmadele tegutseb Eestis tõenäoliselt veel ligi 300 niinimetatud musta maaklerit, kes tegutsevad vastava loata ning ei ole seetõttu usaldusväärsed.

Pütsepa hinnangul on kinnisvaraturg jõudnud arengufaasi, kus firmade ja maaklerite arv hakkab turu puudusel vähenema.

Rebuilding toimub Tallinna kesklinnas

Neli aastat Pirita näitusekompleksis peetud rahvusvaheline ehitusmess Rebuilding toimub tänavu Tallinna kesklinnas Kalevi spordikompleksis.

7.-10. maini peetaval ehitusmessil on näitusepinda ligi 10 000 ruutmeetrit.

Rebuilding on Eesti suurim ehitusmess, millest möödunud aastal võttis osa 11 riigi 300 firmat. Eestis korraldatakse peale Rebuildingu veel kolme ehitusalast messi: 21. Sajandi Kodu, Eesti Ehitusturg ja Eesti Ehitab.

Maailma kõrgeim hoone sai asukad

Maailma kõrgeim hoone, Petronas Twin Towers Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris sai esimesed asukad.

451,9 meetri kõrguse hoone 15. ja 16. korrusele kolisid Malaisia riikliku naftakompanii Petronas esimesed ametnikud.

Kahe torniga pilvelõhkuja on osa 400 miljonit dollarit maksma minevast projektist, kuhu kuuluvad ka hotellid, korterid ja ostukeskused. Kaksiktorn valmis eelmise aasta lõpul.

EPL/ETA/Baltic News Service