Reproartilt uus kinnisvaraajakiri

AS Reproart hakkab aprillist välja andma kinnisvara-teemalist ajakirja Eesti Kinnisvara. Ajakiri on mõeldud kinnisvara-alal tegutsevatele inimestele nende ametioskuste ja -teadmiste edendamiseks.

Eesti Kinnisvara teemad on kinnisvara omamise ning selle eest hoolitsemisega seonduvad probleemid. Ajakiri tutvustab ka kinnisvara ja korteriühistuid puudutavat seadusandlust ning erialaseid tooteuudiseid.

Sel aastal on kavas ilmutada neli, järgmistel aastatel aga kuus numbrit Eesti Kinnisvara. Esimese numbri tiraazh on 4000 eksemplari.

Koger & Sumberg plaanib kasumiks kuus miljonit krooni

Ehitusfirma Koger ja Sumberg plaanib selle aasta käibeks 360 miljonit ning kasumiks kuus miljonit krooni.

Koger & Sumbergi finantsjuht Meelis Laks ütles, et firma selle aasta eelarve kinnitavad ettevõtte aktsionärid kolmapäevasel (tänasel) üldkoosolekul. Mullu oli firma käive Laksi sõnul 258 miljonit ning kahjum 0,9 miljonit krooni. Laks ütles, et aktsionäride koosolekul tuleb tavapäraste korralise üldkoosoleku päevakorrapunktide kõrval juttu ka võimalikust börsile minekust, kuid mingit ettepanekut pole firma juhtkond aktsionäridele selles osas teinud. Laks märkis samas, et Koger & Sumberg esialgu tõenäoliselt börsile ei lähe.

EVEA Pank korraldab ehitajatele täiendava konkursi

EVEA Pank korraldab aprillis täiendava konkursi panga uue Tallinna rajatava peahoone kandekonstruktsiooni ehitaja leidmiseks.

Ehitust teostava EVEA Panga tütarfirma Wiknori projektijuht Ants Raja ütles, et hoone kandekonstruktsiooni konkurss korraldakse aprillis pärast vastavate jooniste valmimist.

Raja ütles, et pank korraldab täiendavad konkursid ka klaasfassaadide ning katuse ehitamiseks. Hiljem tuleb konkurss ventilatsiooni, sanitaartehnika ning küttesüsteemi paigalduseks ning lõpuks sisekujunduse tegemiseks.

"Sellel nädalal valatakse poole maja ulatuses keldri lagi. Lähinädalatel algab uue peahoone esimese korruse montaazh," rääkis Raja.

Raja ütles, et EVEA Pank loodab uude hoonesse kolida tuleva aasta esimesel poolel.

Neste ja Statoil ehitavad Riia sadamasse naftaterminaali

Riia sadama juhatus kavatseb selle nädala algul kinnitada kompaniidega Neste ja Statoil sõlmitavad naftaterminaali rajamise ja kasutamise lepingud.

Riia linnavolikogu aseesimees ja sadama juhatuse liige Olegs Batarevskis ütles, et lepingute teksti valmistab ette Riia sadama juhataja kohusetäitja Andris Dumpenieks. Sadama juhatuse reedesel istungil kooskõlastati juhatuse liikmete ning Neste ja Statoili esindajate arvamused tulevase lepingu tingimuste kohta. Lepinguprojektide kohaselt saavad kõik naftaterminaali ehituses osalevad firmad võrdsed õigused, ütles Batarevskis. Naftaterminaali rajamise konkursi võitis veel neli firmat, kuid nendega pole maarendilepinguid veel sõlmitud. Maarendilepingud on sõlmitud seni vaid Neste ja Statoiliga, ettevalmistamisel on leping firmaga Man Tess.

Soomes kallines ehituse maksumus

Soome ehitushinnaindeksi järgi suurenes ehitusmaksumus Soomes veebruaris 1996. aasta sama ajaga võrreldes 1,7 protsenti. Ehitusmaterjalid kallinesid 1,3 protsenti ja töö 3,4 protsenti.

Jaanuariga võrreldes on ehitusmaksumus kallinenud 0,1 protsenti.

Statoil sai Viljandi linnavalitsuselt tanklaloa

Viljandi linnavalitsus andis vahepealsest keeldumisest hoolimata AS Eesti Statoilile siiski loa ehitada Viljandi kesklinna ajutine konteinertankla. "Statoil taotles esialgu konteinerjaama luba kolmeks aastaks, kuid nii kauaks me seda ei andnud," ütles Viljandi linnapea Tarmo Loodus ajalehele Sakala. Konteinerjaam võib Viljandi kesklinna jääda 1999. aasta märtsini. Mullu oktoobris sai Eesti Statoil Viljandi linnalt 50 aastaks ligi 3300-ruutmeetrise krundi hoonestusõiguse. Tollane Viljandi linnavalitsus sõlmis Statoiliga ka lepingu.

Philip Morris ehitab Klaipedasse uue tubakavabriku

Klaipedas hakkab suvel tööle Philip Morris Lietuva uus vabrik, mis toodab kuus miljardit sigaretti aastas. Uut vabrikut ehitavad rahvusvahelise konkursi võitnud väliskompaniid Skanska, Tecmen ja Siemens ning Leedu ehitajad. Vabriku ehitus läheb maksma 38 miljonit dollarit. Vanasse vabrikusse mõni aasta tagasi paigaldatud tootmisliinid viiakse üle uude ettevõttesse. Kui uus vabrik hakkab tööle täie võimsusega, saab seal tööd 432 inimest. Vanasse vabrikusse jäetakse osa seadmetest, mida jääb teenindama viiskümmend inimest. Philip Morris Lietuva pressisekretäri teatel tootis ja realiseeris Klaipeda tubakavabrik mullu 5,5 miljardit sigaretti.

STT/ETA/Baltic News Service