Kinnisvara hinnad stabiilsed

Eesti kinnisvaraturg on stabiliseerunud, mida kinnitab ka kinnisvarahindade vähene muutumine, ütles AS Pindi Kinnisvara vahendusgrupi juht Kalev Roosiväli.

Roosiväli lisas, et kinnisvaraturu elavnemine kevadel ei ole toonud kaasa üldist hindade tõusu, hinnad on kohati hoopis langenud. Kinnisvaraturul on suurenenud eluasemelaenu kasutavate klientide arv, kinnitas Roosiväli.

Mendelson & Co avab Pärnu büroo

Kinnisvarafirma Mendelson & Co avab täna kaheksanda piirkondliku esindusena Pärnu büroo.

Mendelson & Co projektide grupi juhi Margus Saare sõnul hakkab Pärnu büroo pakkuma klassikalisi kinnisvarateenuseid: kinnisvara vahendust, arendust, hindamist ja haldamist.

Mendelson & Co-l on piirkondlikud esindajad või tütarfirmad Rakveres, Saaremaal, Hiiumaal, Haapsalus, Tartus, Võrus ja Tallinnas.

Ehitushinnad tõusid

Ehitushinnaindeks tõusis esimeses kvartalis võrreldes 1996. aasta neljanda kvartaliga 1,9 protsenti, teatas statistikaamet.

Eramuindeks kasvas 2,7, korruselamuindeks 1,6, tööstushooneindeks 1,2 ja ametihooneindeks 2,2 protsenti. Ehitushinnaindeksi kasvu esimeses kvartalis võrreldes mulluse neljanda kvartaliga mõjutas kõige enam ametihoonete ehitusmaterjalide hindade tõus. 1996. aasta esimese kvartaliga võrreldes oli ehitustegevus tänavu esimeses kvartalis 12,5 protsenti kallim.

Maakatastris 15 protsenti maast

Tänaseks on maakatastrisse kantud veidi üle 15 protsendi Eesti maafondist.

Sellest 636 000 hektarist 75 protsenti moodustab endistele omanikele tagastatud maa ja 23 protsenti riigile kuuluv, ütles rahandusminister Mart Opmann.

Selle aasta lõpuks peaks maakatastrisse olema kantud neljandik maafondist, ütles minister. Opmanni hinnangul on maareformi läbiviimine viimasel ajal oluliselt kiirenenud.

Ministri sõnul ei kavanda rahandusministeerium järgmise aasta eelarvesse maakasutusõiguse tasu.

Baltic News Service