Teenindusmajast tuleb hotell

Eesti Liikluskindlustuse Fondilt Tallinna teenindusmaja rentinud Viru Väljaku Keskuse AS kavatseb jaanuaris alustada renoveerimistöödega, et hiljem rentida osa hoonest hotellioperaatorile.

Viru Väljaku Keskuse juhatuse esimees Paul Lukk ütles, et kogu projekti maksumuseks kujuneb ligikaudu 90 miljonit krooni. Lukki sõnul rahastab Viru Väljaku Keskus projekti nii omavahenditest kui ka laenurahadega. "Esialgu on veel ebaselge, kas laen võetakse Eesti või välispankadelt," tõdes Lukk.

"Kavade kohaselt tahame hakata jaanuaris ehitama," sõnas Lukk. "Ehitaja ei ole veel selgunud." Ta lisas, et tõenäoliselt saab hoone projekteerijaks Kalle Rõõmuse arhitektuuribüroo. Teenindusmaja rendileping on sõlmitud 30 aastaks.

Ehitamine kallinenud

Ehitushinnaindeks (EHI) tõusis kolmandas kvartalis teise kvartaliga võrreldes kaks protsenti, teatas statistikaamet.

Möödunud aastaga võrreldes oli ehitamine kolmandas kvartalis 8,6 protsenti kallim. EHI kasvust moodustas 2,1 protsenti eramuindeksi, 2,2 protsenti korruselamuindeksi, 1,8 protsenti tööstushooneindeksi ning 1,8 protsenti ametihooneindeksi kasv.

Aastaga on eramuindeks kasvanud 9,7, korruselamuindeks 9,0, tööstushooneindeks 8,2 ning ametihooneindeks 7,6 protsenti. Kõige enam mõjutas indeksi kasvu kvartalis tööjõu kallinemine, aasta lõikes on kõige suurem mõjutaja olnud ehitusmasinate kallinemine.

Hiiumaa hotell läks hiidlasele

Oksjonikorraldusfirma AS Samat müüs kolmandal avalikul enampakkumisel pankrotistunud Hiiumaa hotelli Liilia 1,25 miljoni krooniga.

"Oksjonile laekus kolm pakkumist ning parima tegi endine hiidlane, kes pakkus Liilia hotell tervikvara eest 1,25 miljonit krooni," ütles pankrotihaldur Tiina Mitt. "Enne ostu-müügilepingu vormistamist, mida tehakse kuu aja jooksul, ei või kahjuks ostja nime avalikustada," märkis Mitt.

Miti sõnul tasub ostja hotelli maksumusest poole oma rahaga ning poole finantseerib Hansapangast võetava laenu abil.

Emmi hotell Pärnus müüdi 4,5 miljoniga

Põllumajandusministeerium müüs avalikul enampakkumisel Pärnus asuva Emmi hotelli hinnaga 4,5 miljonit krooni eraisikule.

"Hotell alghind oli 2,516 miljonit krooni ning oksjonil osales üks firma ja üks eraisik," ütles riigivarade haldamise ja reformibüroo juhataja Helje Veer. Tema sõnul peab ostja vastavalt riigivara seadusele 10. novembriks üle kandma 50 protsenti ostusummast ning pärast seda võib avaldada tema nime. "Praegu võin vaid öelda, et tegemist on eestlasega ning Eesti kapitaliga," märkis Veer. 1987. aastal käiku antud kolmekordse kivihoone hoonealune pind on 452,7 m2, kasulik pind 712 m2 ning kubatuur 4585 m3.

Baltic News Service