"Tänav nimega Tuukri põik on Tallinnas olemas juba 1950. aastast ja ühendab Tuukri tänavat Karu tänavaga," kommenteeris uudist Tallinna linnaplaneerimise ameti kohanimekorraldaja Liisi Lumiste. "Tuukri tänava leviala pikendati Tallinna Linnavalitsuse 2011. aasta määrusega."

Tuukri põik tuleb praeguse tühermaa asemele ning pikendab olemasoleva Tuukri tänava otse Filmi tänavale. Tänava ehitab oma kuludega Kadrioru uusima, Rannapargi elurajooni arendaja 1Partner Advisory.

1Partner Advisory juhi Erkki Ääremaa sõnul valmib 200-meetrine tänav koos kõnniteede ja valgustusega ja ühendab Kadrioru mereäärsed rajoonid Tuukri tänava ja kesklinnaga.

“Kadrioru mereäärses osas tulevad suured muutused – kerkivad uued elurajoonid ning ka Reidi tee. Reidi tee ise jääb elumajadest paarisaja meetri kaugusele ning koos selle väljaehitamisega muutuvad Narva maanteest mere poole jäävad kvartalid vaikseteks sisetänavateks,” ütles Ääremaa.

“Suures plaanis tahab linn Narva maanteest teha Tallinna uue peatänava ja ka seal liiklust piirama hakata. Praegune transiitliiklus suunatakse Reidi teele ning see peaks väga hästi sobima nii Narva maantee kui ka Filmi, Bensiini, Petrooleumi ja Tuukri tänavate elanikele,” lisas arendaja.

Koos Tuukri põik tänavaga kerkib 2017. aasta lõpuks Tuukri ja Filmi tänava ristmikul asuvale tühjale krundile ka viiekordsete peremajadega Rannapargi elamukvartal.