Harju maakohtust öeldi Päevaleht Online'ile, et YIT Ehitus ning Inseneriehituse AS esitasid 4. aprillil taotluse, mille kohaselt lükati kohtuotsuse tegemine kohtuvälise kompromissi saavutamise lootuses edasi.

12. märtsil toimus eelistung, kus arutati Insenerehituse ja YITi pankrotiavaldust kinnisvaraettevõtte Artig KV vastu. Ka tookord jõudsid pooled kokkuleppele, et Artig maksab tekkinud võlad.

Kinnisvarafirmast Artig Päevaleht Online’il pikemaid kommentaare ei õnnestunud saada. Firma ametlik vastuse kohaselt pankroti kuskilt ei paista ning osapooled jõudsid omavahel kokkuleppele. Täpsustavale küsimusele, et millal võlad peaksid tasutud saama, teatati, et „iga võlg tasutakse ükskord“.

YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk nendib, et kohtul ei ole veel olnud Artig kinnisvara suunalise umbes 30 miljoni krooni suuruse võlanõudega sisulist tööd vaja teha, kuna siiani on poolte kokkuleppel asja edasi lükatud.

„Loodame väga, et seda raha ükskord näeme,“ oli Sauk napisõnaline ning lisas, et kokkuleppe kohaselt on Artigil aega võla tasumiseks mõni kuu.