1Partner Kinnisvara partner Tanel Tarum vastab A Le Coqi õlletehase juhi Tarmo Noobi alkoholi aktsiisitõusu vastasele kampaaniale, et vastutustundetu ja otseselt loll jutt on rääkida nagu oleks kogu Eesti majanduse mootor odav õlu, mille hinnatõusuga kaovad “tuhanded töökohad, turistid ja suur hulk raha”.

Tarumi sõnul on riigil napsust palju olulisemaid hoobasid, millega töökohti hävitada või tekitada. “Teoreetiliselt peaks Noobile tulema kliente juurde, kui tulumaksuvaba miinimum tõuseb ning tarbimisse jääb rohkem raha,” ütles Tarum.

“Selge see, et majanduse hävimisega ähvardatakse ainult selleks, et oma äri kaitsta. Kui kommunikatsioonis kasutatakse hirmutamist, olgu selleks siis aktsiis, vasakpööre või sõda, siis näitab see tegelikult vaid sisuliste ideede puudust,” ütles Tarum.

“Turg muutub pidevalt ning nii õlle-, kinnisvara-, kui meediaärimehed peavad hakkama saama. Ei saa ühe sektori majandushuvisid esiplaanile tõsta. Joomise reklaamimise ja kättesaadavuse piiramisel on ikka positiivsed majanduslikud ja sotsiaalsed tagajärjed, mitte vastupidi, nagu härra Noop väidab.”