"Tõepoolest, väga raske on ette näha, kuidas võib pealtnäha rahulik ja armastatud kass uues kohas käituma hakata. Samuti ei või iial teada, millega sisustab oma vaba aega tööpäeval üksi korterisse jäetud koer. Samas kipuvad korteriomanikud sageli riske ülehindama," arvab Regina Michaelis.

Selle asemel, et lemmikloomaga üürnikust kategooriliselt loobuda, soovitab firma läheneda küsimusele personaalselt. "Näiteks võib paluda üürihuvilisel saata lemmiklooma pilt ja kirjeldus või loom objektile tulles kaasa võtta. Samuti on võimalik eelnevalt uurida, mis harjumused erinevatel loomadel on," räägib Michaelis.

Väga palju sõltub ka omanikest. Näiteks kui üürnikeks on perekond, kus üks pooltest on kodune ja seega pööraks lemmikloomale piisavalt tähelepanu, on vähetõenäoline, et loom hakkab ettearvamatult käituma. Tasub pidada silmas ka üürileandja õigust küsida kuni kolme kuu üüri suurust tagatisraha. Kui lemmiklooma puhul tekivad kõhklused tema käitumise osas, on mitme kuu tagatisraha küsimine igati põhjendatud.

"Kõige olulisem on fikseerida üleantava eluruumi seisukord, teha sellest pildid ja võrrelda olukorda lepingu lõpus. Ilmselged lemmiklooma või üürniku tehtud kahjustused peab ära tõendama ja remondikulud tuleks arvestada maha kas tagatisrahast või kui sellest ei piisa, peaks esitama üürnikule vastava arve," annab Michaelis nõu.