Kinnisvaraturu elavnemine tähendab seda, et elamispind jätkuvalt kallineb. Niisugust olukorda pole Eesti kinnisvaraturul olnud märgata juba palju aastaid. Kui käsitleda korterit hea kasvuperspektiiviga investeeringuna, et kindlustada ennast järjekordse hinnalanguse vastu tulevikus, siis tasuks mõelda väiksema elamispinna soetamise peale. „Väikeste korterite hinnad kasvavad kiiremini ning vastavalt on niisugune pind likviidsem. Juhul, kui elamispinna hind hakkab kinnisvaraturul langema, siis see hinnalangus ei mõjuta oluliselt väiksema pinnaga objekte. Niisugune korter ei kaota oma populaarsust, seepärast võib seda alati suurema vaevata  müüa", - ütleb Estonian Real Estate juhatuse liige Dmitri Perepelitsõn.

Valides koha niisuguse korteri ostuks, tasuks pöörata tähelepanu Tallinna kesklinnale. Tundub, et pealinna keskuse korteri ruutmeetri hind ületab oluliselt kõiki võimalikke piire. Kuid, võttes arvesse väiksemat pinda, läheb ühetoaline korter kesklinnas maksma oluliselt vähem, kui suur elamispind magalas.  „Niisugune elamispind sobib kõige enam inimestele, kes hindavad mugavust ja võimalust jõuda kiiresti pealinna igasse punkti. Ja kui tekib vajadus suurema elamispinna järele, võib taolist korterit kasulikult vahetada", - ütleb ERE analüütik Maksim Sorokin.

Väiksed korterid kesklinnas võivad olla hea investeering.  Estonian Real Estate ekspertide sõnul, näitavad niisugused objektid paremat kasvudünaamikat võrreldes magala kinnisvaraga.  Praegu võivad sellised kinnisvaraobjektid pakkuda huvi kui lühiajalise üüri objektid. Tallinna kesklinna korteri keskmine hind moodustab 30 tuhat eurot. Igakuise laenumakse 280 euro ja ööpäeva üüritasu 45 euro juures katab niisuguse korteri omaniku tulu laenu ja kommunaalkuludega seotud kulusid. Võttes arvesse, et 80% väiksematest korteritest soetatakse ilma pangainstrumentide kasutamata, muutub niisugune elamispind omaniku investeeringuks, mis ei kaota oma likviidsust turu igas olukorras.  

Estonian Real Estate (ERE) ettevõtete grupp oli asutatud 2005.aastal. Kuni 2010.aastani tegeles ta vahendusega kinnisvara valdkonnas, kus on näidanud ennast kui usaldusväärne partner oma klientide jaoks. Alates 2010.aastast tegeleb firma kinnisvara arendamisega. Gruppi kuuluv firma Fond Control OÜ on juba teist korda saanud väljaande Äripäev arvates  edukaimaks ettevõtteks kinnisvara valdkonnas. ERE pöörab erilist tähelepanu rikkaliku ajalooga kinnisvaraobjektidele ning toob nad pealinna kultuuriruumi tagasi.