1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul hakkab hinnatõusule piir ette tulema ja viimase kuuga kukkusid kergelt kõik näitajad. "Tänavu kasvavad hinnad keskmiselt kümmekond protsenti ning järgmisel aastal jääb tõus veelgi madalamaks, pigem korrelatsioonis üldise inflatsiooniga. Käesolev väike buum paistab lõppevat suuremate ohvriteta," ütles Vahter.

Aprillis tehti Tallinnas kinnisvaraga 994 ostu-müügitehingut, mis on 10,7 protsenti vähem kui märtsis. Aastatagusega võrreldes langes tehingute arv neli ning kogumaksumus 7,5 protsenti.

Aprillis tehti Tallinna korteritega 669 tehingut, mis on märtsiga võrreldes 4,3 protsenti vähem. Tallinna korteri keskmine ruutmeeter maksis aprillis 1451 eurot, mis on 1,2 protsenti madalam kui kuu varem. 2013. aasta aprilliga võrreldes on korteri ruutmeeter tänavu siiski 20,3 protsenti kõrgem. Aprillis maksis Tallinna kalleim müüdud korter 695 000 ja odavaim 4500 eurot.

Tallinnas müüdi aprillis 28 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on 12 võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eluhoonega hoonestatud kinnistu võõrandati 450 000 ja odavaim 1000 euro eest.

Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi Tallinnas aprillis 18, mis on kahe võrra enam kui märtsis. Kalleim hoonestamata krunt müüdi 828 000 ja odavaim 16 000 euro eest.

1Partner Kinnisvara avaldab iga kuu esimeses veerandis möödunud perioodil sooritatud kinnisvaratehingute turuülevaate. 1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest linnaosade kaupa.

1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Ettevõtte põhiteenused on kinnisvara vahendus, -hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine.