Ka üürikorterite turul on ülepakkumine, mistõttu on üürhinnad veidi alanenud. Äripindade turul on büroode pakkumine kasvanud ning üürihinnad äärelinnas langenud, selgub kinnisvarabüroo Uus Maa kinnisvaraanalüütiku Annika Jakobsoni turuülevaatest.

Keskmine hinnatase on langenud 2006. aasta keskpaiga tasemele. Korteriturul on palju aktiivseid uue kodu otsijaid. Ostuotsus julgetakse aga langetada vaid juhul, kui korteri hind on tõepoolest soodne ning hetke turusituatsiooni keskmisest madalam.

2008. aasta jaanuar oli üle mitme aasta tehinguaktiivsuselt madalaim, tehingute hinnad jätkasid langemist. Veebruaris ja märtsis korteriomanditega tehtud tehingute arv Tallinnas ja Harjumaal tõusis, kuid keskmine tehinguhind jätkas langemist.

On näha, et ostjad on hinnatundlikud, kuid samas ei lähe siiski kaubaks kõik, mis odavalt pakkumises. Otsitakse heas asukohas kortereid, mille siseviimistlus ja sisseseade oleksid kvaliteetsed ja maitsekad. Kesklinnas hinnatakse kõrgelt ka lisaväärtusi, nagu vaated ja kamina või sauna olemasolu.

Korterite tehinguhinnad on kesklinna vanemates elamutes keskmiselt vahemikus 25 000-30 000 kr/m2 ning uutes elamutes keskmiselt 28 000-40 000 kr/m2. Kahetoalise uue korteri hind kesklinnas on keskmiselt 1,6-1,9 mln krooni. Väiksema ruutmeetrite arvuga (ca 40 m2) on võimalik uus korter soetada kesklinna äärealadele ka 1,4-1,6 mln krooniga.

Magalapiirkondades on vanemate korterite hinnad keskmiselt vahemikus 17 000-21 000 kr/m2 ning uute korterite hinnad 24 000-28 000 kr/m2. Äärelinna uute ja vanade korterite hinnavahe on vähenenenud umbes 30%ni, mis on mõistlik vahe ning mis peaks selliseks ka jääma.