"Aasta tagasi pakkusid Haabersti korterid ületamatut hinna-kvaliteedi suhet, aga tänavu sügiseks pöörasid ostjad oma huvi Tallinna lähiümbrusele," märkis City24 juhataja Karin Noppel-Kokerov. "Tehinguaktiivsus ja hinnad kasvavad jõudsalt Saku, Saue ja Harku vallas."

Maa-ameti tehingustatistika andmeil olid Saue valla korterihinnad augustis 15% kõrgemad kui mullu samal ajal, ning Harku vallas lausa 30% kõrgemad. Saue vallas vahetas tänavu augustis omanikku 60 korterit, mida on kaks korda rohkem kui mullu samal ajal, ka Lääne-Harju vallas kasvas kuine korteritehingute hulk pea kahekordseks.

Haabersti korteritehingutes langes aga keskmine ruutmeetrihind aastaga 2,7% ja tehingute maht enam kui kolmandiku võrra.

Tallinnas keskmiselt kasvas korterite ruutmeetrihind aastaga 7,2%. See jääb märgatavalt alla Tartu hinnatõusule, sealsed korterid olid augusti lõpu seisuga 16% kallimad kui mullu samal ajal. Pärnu korterid kallinesid aastaga 11%.

"Kinnisvaraturul on jutud kriisist ja krahhist praegu vaid spekulatsioonid, aktiivne kauplemine käib edasi ja hinnad kasvavad," rõhutas Noppel-Kokerov.

Ligi 20 aastat tegutsenud kinnisvaraportaal City24 on eelistatuim kinnisvaraportaal Eesti kõige aktiivsema kinnisvaraturu piirkonnas ehk Tallinnas, Harjumaal, Pärnumaal, aga näiteks ka Ida-Virumaal.