2008. aastal tõestati notariaalselt 34 400 kinnisvara ja hoonestusõiguse ostu-müügitehingut, mille koguväärtus oli 34 miljardit krooni. Aastaga vähenes tehingute arv ligi kolmandiku ja väärtus 43 protsenti.

Aastaga langesid korterite hinnad enam kui kümnendiku.

Kinnisvarana ostetud-müüdud ühetoalise korteri ruutmeetri keskmine hind oli eelmisel aastal 19 300 krooni, kahetoalisel 20 100 krooni ja kolmetoalisel 19 000 krooni. Tallinna korterid olid Eesti keskmisest neljandiku kallimad.

Kinnisvarabürood vahendasid mullu eluruumidega tehtud ostu-müügitehingutest kümnendiku. 44 protsenti vahendatud eluhoonetest ja korteritest asus Tallinnas.

Kinnisvarabüroode vahendusel ostetud-müüdud korteri keskmine väärtus oli miljon krooni ehk 15 protsenti kallim kui notariaalselt tõestatud korteri tehingu keskmine väärtus.

Eelmisel aastal hoogustus üüritehingute sõlmimine - üürivahendus hõlmas kinnisvarabüroode vahendustehingutest 48 protsenti, mis on ligi kolmandiku rohkem kui aasta varem.

Eelmisel aastal langesid Tallinna üürihinnad 2006. aasta tasemele.

Ühetoalise korteri keskmine üürihind oli Tallinnas 129 krooni, kahetoalisel 115 krooni ja kolmetoalisel 108 krooni.

Bürooruumi keskmine ruutmeetri hind oli Tallinnas 128 krooni. Aastaga langesid bürooruumide rendihinnad Eestis keskmiselt neljandiku võrra.