Kinnisvara ja hoonestusõiguse ostu-müügitehingute koguarv ja tehingute koguväärtus jäi viiendiku võrra alla 2006. aasta tasemele.

Kuigi tehingute arv on oluliselt langenud, ei avaldanud see aasta kokkuvõttes märkimisväärset mõju keskmisele tehingu väärtusele, märgib statistikaamet.
Tehingute arvu vähenemist eelmise aastaga võrreldes mõjutas kõige enam korterite ja eluhoonetega hoonestatud kinnistute ostu-müügitehingute vähenemine. Korteritehinguid sõlmiti 16% ja eluhoonetega hoonestatud kinnistute ostu-müügitehinguid 38% vähem kui 2006. aastal.

Jätkuvalt tõestati enim ostu-müügitehinguid Tallinna notarite juures, samas sõlmiti nende juures 8000 ostu-müügitehingut, mis moodustas 23%, vähem kui aasta varem.

Eelmise aasta viimases kvartalis tõestati 11 100 ostu-müügitehingut. Tehinguid sooritati ligi kolmandiku vähem kui aasta varem samal ajal. Kui viimastel aastatel on neljandas kvartalis sooritatud rohkem tehinguid kui kolmandas kvartalis, siis 2007. aastal oli see vastupidi.

Tehingute arvu langus on esmajoones tingitud korteritega tehtud tehingute vähenemisest kõigis maakondades. Kõigist ostu-müügitehingutest hõlmasid korteritehingud eelmise aasta viimases kvartalis veidi üle poole.

Tehingute arv on langustrendis alates 2006. aasta esimesest kvartalist.

Eelmise aasta neljandas kvartalis tõestatud kinnisvara ja hoonestusõiguse ostu-müügitehingute koguväärtus oli 12,5 miljardit krooni. 2006. aasta neljanda kvartaliga võrreldes vähenes tehingute koguväärtus 44%, kuid jäi eelmise aasta kolmanda kvartali tasemele.