„Ärikinnisvara osas on kindlasti Lõuna-Eestil, eelkõige Tartul oma oluline roll, mida toetab infrastruktuuri areng tervikuna. Nagu näiteks Ropka ja kogu ringtee piirkond Tartus seoses uue ringtee ja silla ehitusega, mis on ärikinnisvara keskust linnas laiendanud ja hoogustanud ka arendust,“ ütles Salusaar. „Kinnisvaraarenduse- ja ehitussektoriturgu iseloomustab täna Eestis trend, et olulisi arendusi alustatakse mõnikord ilma kindlate rendikokkulepeteta ja nö ankurrentnikuta või ostjata, seda nii äri- kui ka elamukinnisvaras."

"Laias laastus näitab see, et majanduses on kindlus olemas ja sektor stabiilne ning on vabasid ressursse, mis kokkuvõttes on loonud pinnase aktiivsuse kasvuks," jätkas ta. "Kindlasti toob see suurema konkurensti ja määravaks saab uusarenduste puhulkvaliteet ja lisandväärtused, sest rentnikud ja ostjad tuleb leida valmivatele või juba valmis pindadele, mis eeldab vankumatut kvaliteeti, targa maja lahendusi ja energiatõhusust, mis aitab rentnikul kaudsete kulude pealt efektiivsemalt majandada. Seetõttu muutub keerulisemaks vanemate ja vähem efektiivsete pindade pakkujate olukord.“

“Turg on aktiivne nii elukondliku kui ärikinnisvara osas. Selles sektoris on piisavalt finantsvahendeid ja vaatamata pankade suuremale konservatiivsusele on kinnisvaraturg kindlas kasvutrendis. Ärikinnisvaras annavad kahtlemata tooni lisanduvad kaubanduspinnad, kuid selge suund on ka uute ärihoonete või ühendatud elu- ja äripindade arendamisesse," ütles kinnisvaraarendusfirma Triestate juhatuse liige Kalev Raidjõe. "Kasvanud on ka ettevõtete soov äripindu mitte ainult rentida, vaid osta investeeringuna. Viimane kehtib eelkõige ekslusiivsema asukoha ja kvaliteeditasemega äripindade osas, millel on tugev potentsiaal tulevikus väärtust kasvatada. Ostjate ootused on muutunud kõrgemaks nii hoone arhitektuuri, energiasäästlikkuse, modernsete targa maja lahenduste kui viimistlustaseme osas ning see on kogu sektori arengut silmas pidades ainult hea. Arendajatena peame investeerima arhitektuuri ja kvaliteeti."

"Tallinnas on kinnisvara atraktiivsed piirkonnad laienenud keskusest väljaspoole ning hinnas on hea kesklinna ühendusega mitmekülgseid vaba aja veetmise võimalusi pakkuvad linnaosad," lausus Raidjõe. "Ärikinnisvaras on kesklinna ja Ülemiste City kõrval kiires arengus Rocca al Mare ja Järve keskuse piirkonnad. Tallinna linna investeeringud infrastruktuuri arendamisse ja Haabersti ringristmiku uuenemine annavad olulise tõuke Rocca al Mare arengusse nii elukondliku kui ärikinnisvara tõmbekeskusena. Rocca al Mare piirkond eristub teistest keskustest seeläbi, et sinna on koondunud arvestatav kooslus meelelahutuse, vaba aja veetmise ja sportimise, samas aga ka kaubanduse ja toitlustuse võimalusi."