Kino haldajafirmat esindav Sirje Oras ütles Päevaleht Online’ile kuu tagasi, et tulemused selguvad kuu-pooleteise pärast. Praegu veel siiski uut üürnikku kinoruumidel pole.

Oras märkis täna, et uut rentnikku asuti otsima vaid hiljuti ning mõned huvilised on käinud ka vaatamas. Kinole kuuluvad majas kinosaal, trepikoda ja aparaadiruum, mis sobiksid kultuuri ja meelelahutusega seotud tegevuseks. Pakkumisi ongi Orase sõnul seni teinud meelelahutuse valdkonna esindajad.

„Hetkel on kõik pakkumised teretulnud, sest tänase seisuga kellegi kasuks veel otsustatud ei ole,“ lausus Oras. Küsimusele, millal pakkumised lukku pannakse ja valik tehakse, vastas Oras, et valik sõltub pakkumistest endist. Hetkel üürib kinosaali AS Tallinnfilm, kelle väljakolimise aega ei osanud Oras täpsustada.

Sõpruse majas 2004. aastast kino pidanud ja programmi koostanud AS Tallinnfilmi juhataja Margit Vremmert ütles Päevaleht Online’ile, et vanadesse ruumidesse jäädakse aasta lõpuni. Nõnda kaua tegutsevad Sõprus ja Artis paralleelselt. Vremmerti kinnitusel leitakse kindlasti Sõpruse kino töötajatele koht uuel aastal ka Artises.

Kino Sõprus ehitati 1955. aastal arhitektide Peeter Tarvase ja August Volbergi projekti järgi. Stalinistlikku stiili esindavas majas oli ehitamise järel kaks kinosaali – Punane ja Valge saal. 1990. aastate alul jäi kinole ainult üks saal ja teine läks klubi Hollywood kasutusse.

Sõpruse kino hoonet valdab praegu Sefirius Invest OÜ, mis kuulub Gild Property Asset Management AS-ile. Too firma kuulub AS-ile Gild Partners, mille omanike seas on näiteks Rain Tamm ja Taavi Lepmets.