Konkurentsiamet sai 18. aprillil koondumisteate, mille kohaselt soovib Eesti Post omandada Express Posti. Teatele sai nädala jooksul vastuväiteid ja arvamusi esitada, neid laekus möödunud neljapäevaks seitse. “Teadaande avaldamise järel on konkurentsiamet saanud vastuväiteid vähemalt seitsmelt äriühingult,” kommenteeris ameti pressiesindaja Maarja Uulits, kirjutab Äripäev.

Eesti Post soovib osta ajakirjanduse ja posti kojukandega tegeleva Express Posti. Viimane kuulus seni Ekspress Grupile ja Eesti Meediale. Konkurendid ja kliendid ühinemist aga heaks ei kiida, sest tehinguga saaks Eesti Post taas enda kätte 100% kirjakandeturust.

“Asi ei ole ainult konkreetses ühinemises. Me ei usu millessegi muusse kui konkurentsi. Konkurents selle tehinguga aga nõrgeneks,” ütles ühispöördumisega liitunud, kuus paarsada tuhat ümbrikku postitava Elisa Eesti ASi juht Sami Seppänen. “Lühemas perspektiivis omanikud küll võidaks, kuid turg ja kliendid kaotaksid sellest. Firma muutuks laisaks ja ebaefektiivseks,” lisas ta.

Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas peab ühinemise vastaste kartusi alusetuks. “Eks iga taoline tehing tekitab turuosalistes küsimusi ja võib-olla ka kartusi, mis minu arvates on täiesti alusetud. Tuleb vaadata, kes on kaebuste taga,” lausus Kärmas ja viitas sellele, et ühispöördumise taga seisis konkurent Itella Information.