Eksport moodustas Kitmani müügist üle 54,7 protsendi, kõige enam suurendas eksporti kasv Soome turul, teatas ettevõte.

Kitmani juhatuse esimehe Ilo Rannu sõnul õnnestus 2007. aasta alguses realiseerida mitmeid suuri ja keerukaid, kuid Kitmani jaoks olulise tähtsusega projekte nii Eestis kui ka naaberturgudel. „Edukalt on käivitunud tegevus Soomes, kus soovime tõusta kolme suurema kaubandussisustuse müüja hulka. Senised teostatud projektid ja varasemaga võrreldes märkimisväärselt laienenud koostöö- ja parnterite võrgustik loovad selleks head eeldused,“ ütles Rannu.

Suuremad Soomes teostatud objektid on Stockmanni kaubamaja meeste- ja digiosakonna sisustamine, samuti Anttila kaubamaja, K-Rauta kaupluse ning K-Maatalous Savonlinna sisustamine.

Rannu kinnitusel on paralleelselt eduka tegevusega Soome turul õnnestunud Kitmanil laiendada oma tegevust ka Lätis ja Leedus. „Näeme neil turgudel suurt kasvupotentsiaali,” ütles Rannu.


Lätis ja Leedus on Kitman sisustanud mitmeid Stokkeri, K-Rauta, Sigulda Büvmaterjali ning Ehituse ABC kauplusi. Eestis olid selle aasta alguses suuremad objektid Selver Jaamamõisa ja Merimetsa, Ehitus Service Jõhvi ja Pärnu kauplused, Tallinna Kaubamaja noorteosakond, Liviko esinduskauplus ning erinevad Tarbijateühistute ketti kuuluvad kauplused.

Kitman ekspordib oma toodangut Soome, Taani, Rootsi, Saksamaale, Venemaale, Lätti, Leetu j a Ukrainasse Aastas toodetud kaubandussisustust paigaldatakse üle 150 000 m². Ettevõte investeeris 2006. aastal 15,8 miljonit krooni.

Kitman kuulub täielikult Eesti kapitalile, ettevõtte ainuomanik on valdusfirma NG Investeeringud.