Ehitushanke tulemusena valiti Kiviõli seiklusturismi keskuse ehitajaks Fund Ehitus, teatas keskus BNSile.

"Meil on äärmiselt hea meel, et pärast kümne aasta pikkust eeltööde perioodi saame nüüd kindlalt rääkida reaalsest keskuse valmimisest," ütles SA Kivili Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar.

Maar on varem BNS-ile öelnud, et ehitushankele tuli neli pakkumist. Pakkumised esitasid OÜ Fund Ehitus, Nordecon AS ja AS Oma Ehitaja. Ühispakkumise tegid AS Merko Ehitus, AS Merko Infra ja AS Merko Tartu.

Hanke mahuks prognoositi algul oli 2,2 miljonit eurot ja tööde kestuseks 13 kuud.

Projekti järgi saab aastal 2012 Baltikumi kõrgeimast tehismäest – Kiviõli tuhamäest – suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus, mille aastaseks külastajate arvuks loodab sihtasutus 80.000 sise- ja välisturisti. Ehitushanke eesmärgiks on rajada aastaringseid liikumisharrastuse ning spordi- ja seiklusturismi võimalusi pakkuva keskuse infrastruktuur ja hooned.

Olulisemad ehitushanke mahtu kuuluvad tööd on teenindus-, tehnika-, pumpla- ja mäeteenindushoonete ehitamine, vajalike elektri-, vee-, side- ja küttetrasside ehitamine ning mäe nõlvade täiendav planeerimine ja haljastamine.

Projekti üldmaksumus ulatub 5,75 miljoni euroni, kolm miljonit eurot on projekt saanud toetust Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastatavast piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist.

Keskuse rajamise projekti ettevalmistus algas aastal 2001 ning seni on suurimateks toetajateks olnud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Keskkonnainvesteeringute Keskus, kultuuriministeerium ja Kiviõli linn. Keskuse rajamisse on seni investeeritud üle 1,3 miljoni euro.