Kokku laekus märtsis ERGOle 1270 kaskojuhtumit, mis on 45% rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, ja 697 liikluskindlustusjuhtumit, mis on ligikaudu võrdne eelmise aasta sama perioodiga, teatas kindlustusselts.

Kaskokahjude tõusu on tinginud esiklaasikahjude hüppeline kasv. Kui eelmise aasta aprillis ja käesoleva aasta esimestel kuudel registreeriti umbes 400 uut esiklaasiga seotud juhtumit, siis selle aasta aprillis oli neid 625.

”Esiklaasikahjude tõusu kevadisel perioodil võib pidada tavapäraseks. Ilusate ilmade saabudes tekib autoomanikel soov talve jooksul vigastada saanud esiklaas ära vahetada. Ka eelmisel aastal oli märtsis esiklaasikahjude arv umbes 100 võrra suurem võrreldes teiste kuudega,” ütles transpordikahjude osakonna juhataja Rain Tomingas.

Võrreldes aasta varasema perioodiga on aprillis 44% vähenenud ettevõtete varakahjude teated. Eraisikute varakahjuteated on püsinud samas suurusjärgus. Aprillis teatati ERGO-le 61 eraisiku varakahjust ning 39 juriidilise isiku varakahjust. Varakahjudest enamiku moodustasid kodude puhul veekahjud ning ettevõttete puhul vandalismiaktid. Varakahjude osakonnajuhataja Erko Makienko sõnul on varakahjude arv olnud terve 2008. aasta languses.

Selle aasta aprillis on suurenenud üle 20% õnnetusjuhtumi ja reisikindlustuse kahjuteadete arv võrreldes eelmisel aastal aprilliga. Aprillis teatati ERGO-le 95 reisikahjust, millest enamiku moodustasid Egiptuses ja Hispaanias juhtunud olmetraumad ning haigestumised. Isikukahjude osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul on võrreldes eelmise aastaga kasvanud on üle kahe korra pagasikahjude hulk. Õnnetusjuhtumikindlustuse kahjuteateid laekus 57.