Hansapanga meediasuhete juht Kristiina Tamberg märkis, et esimeste päevade jooksul pärast kampaania väljakuulutamist on eluasemelaenu taotletud üle kahe korra rohkem kui tavaliselt.

Hansapank teatas eelmisel nädalal, et uute eluasemelaenude intressimarginaal on aasta lõpuni null protsenti. Alanud kampaania intressimääraks on üksnes kehtiv kuue kuu Euribor (u 2,2% – toim). 0-protsendist marginaali saavad Hansapanga kliendid nautida kuni aasta lõpuni, seejärel tuleb laenuintressi edasi maksta vastavalt nii palju, kui pank ja klient omavahel kokku lepivad.

Viiekordne kasv

Nordea Panga 0,5-protsendise laenumarginaaliga kodulaen (alates 300 000 kroonist) on osutunud samuti äärmiselt populaarseks. “Taotluste arv on viimaste päevade jooksul kasvanud viiekordseks võrreldes sooduspakkumise eelse perioodiga,” nentis panga turundusjuht Signe Anton. Samas rõhutas ta, et 0,5-protsendise intressimarginaali pakkumisel lähtutakse kogu laenuperioodist, mitte ei piirduta ainult selle aastaga.

0,6-protsendilist marginaali (pluss Euribor – toim) pakuvad ka Ühispank ja Krediidipank.

Ühispanga eralaenude arendusjuhi Triin Messimase sõnul on klientide suur huvi kodulaenu vastu isegi mõnevõrra üllatav. Ühispanga kampaania puhul tuleb laenu taotlemisel tasuda tuhat krooni broneerimistasu. “Päevas saame umbes sada sellist broneeringut,” ütles Messimas.

Pankadest pole ainsana konkreetseid kodulaenu soodustingimusi välja öelnud Sampo Pank. Küll aga teatas Sampo eelmise nädala lõpus, et teeb ükskõik millise Eesti panga kliendile tehtud kodulaenu siduva pakkumise alusel talle parema pakkumise. Vähemalt 99 protsendil juhtudest.

Ka vana klient saab soodustust

•• Pankade kinnitusel on võimalik ka olemasolevatel eluaseme- ning kodulaenu klientidel soodsamate laenuintresside jõustumisel oma laenulepinguid muuta. Seda võimalust on kliendid seni ka usinalt kasutanud.

•• “Intressitingimusi oleme üle vaadanud nii kliendi sooviavalduse põhja kui ka panga initsiatiivil. Et praegu on intressitase väga soodne, tegeleme intressitingimuste ülevaatamisega palju,” märkis Hansapanga eluasemefinantseerimise osakonna juhataja Agnes Makk. Nordea Panga turundusjuht Signe Anton lisas, et ka nende varasematel kodulaenu klientidel on võimalik taotleda paremaid laenuintresse ning enamik kliente on seda juba ka teinud. “Enamik on oma intresse juba korra või paar korrigeerinud.”