Reisikorraldajad Tez Tour ja Novatours tühistasid Egiptuse äreva olukorra tõttu kõik aprillis sinna kavas olnud reisid ja pakuvad asemele teisi sihtkohti. Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomik selgitas, et välisministeeriumi teatatud ohutaseme korral on kaks võimalust: kas reisi ütleb üles reisikorraldaja või tarbija. „Kaks reisiettevõtet Tez Tour ja Novatours on öelnud oma lepingutest lahti ning seetõttu peavad inimesed teatud kulutustega arvestama, kuna ka ettevõte on kulutusi teinud.”

Turetski-Toomik rõhutas, et olukord on keeruline nii ettevõtjatele kui ka tarbijatele. Tez Tour ja Novatours on pakkunud inimestele võimalust saada asendusreis, muuta sihtkohta või aega. „Kui klient sellega nõus ei ole, siis tuleb arvestada, et ettevõte on teinud juba teatud kulutused ning tarbijale tagastatav summa võib olla minimaalne. Praegu annab seadus sellise võimaluse,” ütles Turetski-Toomik. Egiptuse reisid oleksid pidanud toimuma aprilli lõpuni ja tarbijakaitseameti andmeil on need peaaegu välja müüdud. Niisiis puudutab reiside tühistamine ligikaudu 2800 inimest.

Loe veel, et reisibüroo Palm Tree Egiptuse esindaja sõnul on välisministeerium ohuteate täiesti arusaamatul põhjusel välja saatnud.