"Kriminaalmenetlusega kogutud tõendid näitavad, et altkäemaksu võeti seoses Läti Raudtee tütarettevõttes korraldatud riigihankega," ütles KNAB teates.

KNAB lisas, et kahtlustatav viibib endiselt vahi all.

"Uurimise huvides ei saa me rohkem informatsiooni anda." KNAB-i teates pole küll kirjas Ugis Magonist nimeliselt, kuid uurimist on alustatud Läti riigile kuuluva firma Läti Raudtee juhatuse esimehe vastu. Magonis vahistati juba eelmise nädalal neljapäeval ning kohus pikendas ka tema vahi all hoidmist. Kuigi öeldakse välja, et uurimist on alustatud suures ulatuses altkäemaksu võtmise tõttu, ei nimetata seal summat ega ka altkäemaksu andjat.

Samuti öeldakse, et altkäemaks oli seotud riigihankega, kuid ei täpsustata, kas tegemist oli konkreetse vedurihankega, mille võitis Oleg Ossinovski ja mille tõttu seostatakse meedias just Eesti ärimeest altkäemaksu andmises.

Seni Läti meedia vahendusel avalikuks tulnud info kohaselt võis olla altkäemaksu andjaksOssinovski ning väidetavalt on läbi otsitud ka Ossinovski tööruumid.

Läti seaduste kohaselt on suures ulatuses altkäemaksu võtmisel karistuseks kaks kuni kümme aastat vanglakaristust ning lisaks võib süüdimõistmisel kaasneda vara konfiskeerimine või keeld asuda teatud ametikohtadele kuni viis aastat pärast süüdimõistmist.